Articolul precedentA száznegyvennégyezer
  Articolul următorIov

  Trăiește veșnicia!

  „Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire.” (Osea 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi ne măsurăm viața în ani; în cele mai fericite cazuri, bineînțeles. Poate că unii dintre noi ne măsurăm viața în zile, în ore sau chiar în minute… Dumnezeu are un plan cu omenirea, cu fiecare individ în parte, indiferent cât de lung sau de scurt este drumul lui prin această viață.

  Păcatul dorește ca viața dată de Dumnezeu să fie scurtă și plină de stres. Viața aceasta efemeră are o lozincă veche de șase mii de ani: „Trăiește clipa!” De ce? Pentru că nu avem siguranța clipei următoare. Pentru că acum avem timp… Mai departe, nu este sigur.

  Perspectiva Bibliei este însă cu totul alta. Chiar dacă ea recunoaște că nu suntem stăpâni decât ai prezentului, ea ne vorbește și de siguranța veșniciei și de posibilitatea iertării trecutului nostru pătat. Crucea este dovada că Dumnezeu ne iartă trecutul, ne asigură veșnicia și ne umple de frumos prezentul dacă acceptăm să îl trăim împreună cu El. Când Îl primim în viața noastră, El devine Domn peste timpul nostru – peste trecut, peste prezent și peste viitor.

  „Acum este timpul când să ne păstrăm, pe noi și pe copiii noștri, neîntinați de lume. Acum trebuie să ne spălăm haina caracterului și să o albim în sângele Mielului. Acum trebuie să biruim mândria, patima și indolența spirituală. Acum trebuie să ne trezim și să facem un efort hotărât pentru a ne forma un caracter armonios. «Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile.» Ne aflăm în cea mai dificilă situație, așteptând și veghind pentru arătarea Domnului nostru” (5MB, p. 182).

  Depinde de tine și de timpul pe care îl petreci acum dacă vei auzi vreodată o nouă lozincă sfântă: „Trăiește veșnicia!”

  Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru timpul pe care ți l-a oferit și roagă-te pentru timpul pe care îl trăiești!

  Provocare:

  Caută o „lozincă” nouă pentru astăzi, trăiește ca și când ar fi prima zi a veșniciei!

  Loredana Simion
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...