Articolul precedentAz üdvözültek nagy sokasága
  Articolul următorSaul

  Adevărul spus pe dos

  „Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă.” (Psalmii 15:1,2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Minciuna și înșelăciunea sunt acceptate cu foarte mare ușurință în societatea în care trăim. Par foarte normale. Dar ce are de spus Dumnezeu despre acest aspect?

  Apocalipsa afirmă despre ultima generație de credincioși că „în gura lor nu s-a găsit minciună” (Apocalipsa 14:5), iar cei ce nu vor intra în cetatea sfântă sunt cei care trăiesc în minciună (Apocalipsa 21:27). Isus ne-a asigurat că doar adevărul ne poate face liberi, pe când cei ce fug de el sunt fiii Celui Rău, care este „mincinos și tatăl minciunii” (Ioan 8:32,44). Tocmai de aceea imperativul Scripturii este: „Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură” (Efeseni 4:29).

  Minciuna ne dă o senzație falsă de putere și control. Ne putem imagina că am rezolvat cu succes o anumită situație, dar percepția noastră este iluzorie. Minciuna este ca porumbul pentru floricele: boabele micuțe stau cuminți la locul lor, dar când temperatura înaltă le-a încălzit suficient de mult, ele cresc și cresc tot mai mult. Când „căldura” vieții noastre de toate zilele este ridicată, uneori mințim. Dar la fel ca acele boabe de porumb, minciunile cresc și cresc până când vor ajunge în final de necontrolat.

  „Cei care mărturisesc adevărul ar trebui să țină stindardul sus și să îi determine și pe alții să se ridice la înălțimea lui. Am văzut că unii vor trebui să meargă singuri pe calea îngustă. […] Nu le oferiți nicio ocazie să aducă vreun reproș cauzei lui Hristos; dar nu renunțați niciodată la adevăr pentru a fi pe placul cuiva. Fiți hotărâți, fiți fermi, fiți bine întemeiați, nu vă lăsați mintea să șovăie!” (2SG, p. 266).

  Roagă-te pentru biserica zilelor noastre, pentru ca, într-o lume murdară, vorbele noastre să fie drepte și pline de cinste!

  Provocare:

  Spune-I Domnului adevărul despre tine, golește-ți inima în fața Lui și întoarce pe față fiecare gând necinstit, fiecare vorbă neadevărată, fiecare trăire „pe dos”! Spune-I adevărul în față!

  Loredana Simion
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...