Articolul precedentA győztes lélek jutalma
  Articolul următorDavid

  Atenție, se închid ușile!

  „Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape!” (Isaia 55:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă ai avut ocazia să mergi cu metroul, cunoști foarte bine această avertizare: „Atenție, se închid ușile!”

  Nu de puține ori am ajuns în stația de metrou exact în momentul în care se închideau ușile… Ce sentiment neplăcut este să privești cum ai rămas pe dinafară pentru că ai zăbovit câteva secunde!

  În acele momente îți vine în minte personajul Noe. Un om pus de Dumnezeu să construiască salvarea. O construcție magnifică pentru acea vreme. Zile, săptămâni, ani, un secol i-a trebuit pentru realizarea monumentului nemaiîntâlnit și nemaiauzit…

  Apoi, vine ziua în care corabia îi așteaptă pe cei doritori de o viață nouă, pe cei gata să intre cu Noe. Trec șapte zile de așteptare și sosește clipa când ușile sunt închise de mâini nevăzute, fără ca oamenii să bage de seamă. O ușă închisă pentru veșnicie.

  Acum, din nou în stație se aude zgomotul venirii ultimului metrou… Parcă sosește prea repede, iar călătorii sunt luați prin surprindere: bagajele nu sunt gata, gențile sunt neîncăpătoare, oamenii sunt prea grăbiți… Atenție, se închid ușile!

  „Noi trăim scenele finale ale istoriei acestui pământ. Profeția se împlinește cu grăbire. Orele timpului de probă trec repede. Nu avem timp de pierdut – nici măcar o clipă” (8MB, p. 202).

  Curând va fi o ușă care se va închide pentru veșnicie. O ușă care acum încă mai așteaptă deschisă, o ușă pe care mâini nevăzute o vor închide. Tu de care parte a ușii vei fi?

  Roagă-L pe El să îți ofere cheia veșniciei!

  Provocare:

  Privește pe geamul unei uși închise! Imaginează-ți că dincolo este ceea ce iubești cel mai mult, dar ușa este zăvorâtă! Ce sentiment te cuprinde?

  Loredana Simion
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...