Alegeri veșnice

„Alegeți astăzi cui vreți să slujiți. […] Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15)

Ascultă ediția audio aici.

Marile decizii în viață sunt o combinație a deciziilor mărunte pe care le iei zi de zi. Alegerile de azi sunt temelia vieții de mâine. Dacă îți vei dezvolta obiceiul de a lua decizii mărunte într-un mod înțelept, vei fi mult mai în siguranță și mai pus la adăpost atunci când vei avea de luat decizii majore. Și cu siguranță și deciziile majore vor fi luate cu înțelepciune. Ispita este o componentă firească în procesul de maturizare. Dumnezeu ne-a creat cu voință liberă de alegere. Abilitatea de a lua decizii reflectă gradul de maturitate.

Iosua a fost omul care a preluat de la Moise conducerea poporului israelit. Credința lui în Dumnezeu și caracterul său ascultător au făcut din el unul dintre cei doi bărbați care au intrat în țara promisă. El a fost un model pentru poporul lui Dumnezeu, îndemnându-l să facă alegeri veșnice: „Alegeți astăzi cui vreți să slujiți. […] Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.”

A lua decizii greșite uneori este omenește și de înțeles. Nu te lăsa paralizat de frica de a lua decizii doar din teama de a nu greși! Stai de vorbă cu Dumnezeu de fiecare dată când ești ispitit să faci o alegere greșită!

„El este singurul care poate însănătoși capacitățile voastre morale și intelectuale. […] Voi puteți deveni ceea ce alegeți să fiți. Dacă în momentul acesta, când vă aflați în fața unei decizii spre bine, încetați să mai săvârșiți răul și învățați să faceți ce este bine, veți ajunge cu siguranță la fericire; veți fi plini de succes în bătăliile vieții și veți învia în slavă și în mărire pentru o viață mai bună decât aceasta. «Alegeți astăzi cui vreți să slujiți»” (MCP, p. 270).

Pune la picioarele Lui alegerile, dorințele, ispitele, îndoielile și obiectivele tale!

Provocare:

Alege să ai zilnic un timp pentru conversații cu Isus!

Loredana Simion
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor