Decizie comună

  „Avraam a luat lemnele pentru arderea-de-tot, le-a pus în spinarea fiului său Isaac și a luat în mână focul și cuțitul. Și au mers astfel amândoi împreună.” (Geneza 22:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 1903, Constantin Brâncuși ajunge la München. De aici, faimosul sculptor român se îndreaptă spre Paris. Cu totul neașteptat, celebrul artist francez Auguste Rodin îl invită pe Brâncuși să lucreze în atelierul lui. Ceea ce părea a fi o șansă unică de dezvoltare se curmă brusc într-o lună. Constantin Brâncuși ia decizia să se despartă de Auguste Rodin. Explicația este dată chiar de sculptorul român: „Nimic nu crește la umbra marilor copaci.”

  Uneori descoperim impactul acestor cuvinte în împrejurările vieții. Din când în când mai apar și excepții. Acestea nu fac altceva decât să întărească regula. Dar epicentrul interesului nostru rămâne imensul patrimoniu al credinței. Pe umerii generațiilor anterioare, experimentate și greu încercate, au fost clădite valori incontestabile: încredere, bunătate, dragoste, verticalitate, credință, răbdare, sacrificiu și lista ar putea continua. Cum facem ca generația nouă, formată din copii și tineri, să prețuiască patrimoniul credinței?

  Avraam a fost încercat crunt. Dumnezeu a întins la maximum devotamentul și loialitatea lui. În călătoria spre muntele Moria, Avraam devine un model biblic al generației bătrâne, capabile să păstreze tezaurul sacru și să-l facă prețuit de cei mai tineri. Loialitatea față de Dumnezeu și iubirea pentru fiul lui l-au făcut să înainteze spre apogeul credinței. A făcut-o printr-o dăruire exemplară. Textul reține simplu: „Au mers astfel amândoi împreună.”

  El a luat decizia să-I fie supus lui Dumnezeu și să-și trăiască credința. A plecat la drum cu fiul său. Sus, pe munte, i-a dat ocazia fiului său să decidă. Împreună au conservat credința și încrederea în Dumnezeu.

  Roagă-te astăzi să nu fii un arbore în jurul căruia nu mai crește nimic! Dacă un firicel de iarbă dă culoare naturii, cere-I lui Dumnezeu să-ți arate ce trebuie să faci ca deciziile tale să nu împiedice apropierea generației tinere de El! Dacă ești tânăr, cere-I să-ți pregătească mintea să nu-i judeci pe înaintașii tăi! Să mergem împreună spre Dumnezeu.

  Provocare:

  Este cineva în biserica ta cu care nu poți colabora? Roagă-L pe Dumnezeu să vă ajute să mergeți împreună în slujirea Lui!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...