Articolul precedentA második feltámadás
  Articolul următorIertarea divină

  Nicio negociere

  „Au întors la Faraon pe Moise și Aaron. «Duceți-vă», le-a zis el, «și slujiți Domnului Dumnezeului vostru. Care și cine sunt cei ce vor merge?» Moise a răspuns: «Vom merge cu copiii și cu bătrânii noștri, cu fiii și fiicele noastre.»” (Exodul 10:8,9)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă este ceva sublim în tot actul exodului, atunci aceasta este poziția lui Moise în fața lui Faraon. De fiecare dată, Moise rămâne intransigent și nu negociază nimic. Pentru Moise nu există slujire față de Dumnezeu fără prezența întregii familii. Oricât de greu ar fi momentul prezent, viitorul nu poate să fie conceput fără generația celor tineri.

  Putem crede că ne mântuim atunci când investim în credința noastră, dar, dacă nu ai pe cineva care să preia mai departe buchetul de petale spirituale, ce rost mai poate avea efortul tău? Biblia nu ne prezintă un Dumnezeu blocat în perimetrul unei singure generații. El este Dumnezeul celor mari și Dumnezeul celor mici, al celor prezenți și al celor ce vor fi. Din acest motiv, Moise știe că poate scrie corect pagina de mâine numai dacă astăzi nu negociază viitorul generației tinere.

  Gândește-te la cei care au încercat să ducă mai departe versiunea crudă a vederilor lui Faraon! Adu-ți aminte de cuvintele lui Hitler, înscrise pe unul din cuptoarele de la Auschwitz: „Vreau să ridic o generație de tineri fără conștiință, poruncitori, necruțători și cruzi”! Ne despart aproximativ optzeci de ani de la acest episod. Ateismul a înflorit și faraonii moderni își revendică generația tânără.

  Știi că copiii sunt darul suprem pe care un părinte I-l poate oferi lui Dumnezeu? Credința și aroma încrederii în Dumnezeu sunt cel mai bine resimțite când dăruim generației tinere convingerile noastre neclintite și poziția noastră fermă pentru viața lor.

  Nu uita că astăzi poți revendica prin rugăciune de la Dumnezeu puterea fermității! Cere-I să-ți descopere gândurile tale compromise! Pune-te pe genunchi și cere-I biruință asupra lor! Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu.

  Provocare:

  Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...