O singură variantă

  „Căci Eu îl cunosc și știu că are să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului, făcând ce este drept și bine.” (Geneza 18:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă Dumnezeu ar fi lângă tine acum, ce crezi că ar spune despre tine? Dacă ai copii, ar fi cuvintele lui Dumnezeu spuse în dreptul tău identice cu cele spuse în dreptul lui Avraam?

  Dintre toate examenele vieții, întâlnirea cu Creatorul va fi cel mai important dintre toate. Poate de aceea Dumnezeu a simplificat drumul nostru spre El. Contrar relativismului și spiritului tolerant al societății de astăzi, viitorul omului temător de Dumnezeu nu se întrevede decât pe „Calea Domnului”. Expresia biblică nu le aparține teologilor și nici nu face parte din arsenalul universitar. Este afirmația directă a lui Dumnezeu. Sună cam exclusivist. Nici gând de împărțire a posibilităților. Este o expresie ce încorporează unicitatea.

  Ca părinte, Avraam intrase pe Calea Domnului. Dar în spatele lui urma să călătorească o altă generație, formată din fiii și fiicele sale. Pentru ei, Avraam avea o răspundere imensă. El trebuia să transfere spre inima lor, fără fisură sau amestecătură, singurul drum al umblării cu Dumnezeu. Or, în versiunea lui Dumnezeu, aceasta era o variantă unică. Viața nu a fost prezentată ca o grilă cu mai multe răspunsuri, ci doar cu o singură provocare indubitabilă: Calea divină.

  Pentru generația tânără, orice moștenire primită de la înaintași este bine-venită. Niciuna însă nu valorează mai mult ca oferirea direcției sigure spre Dumnezeu. Avraam L-a convins pe Dumnezeu că poate să transmită mai departe cu credincioșie planul Lui.

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! Vezi care taler este mai greu: cel cu lucrurile de jos sau cel cu lucrurile de sus? Este evident: nu trebuie să ne lăudăm cu ce am făcut, nici să obligăm pe cineva să devină ca noi, ci doar să-i arătăm unica variantă – Calea divină.

  Provocare:

  Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...