Articolul precedentAz utolsó ítélet
  Articolul următorValoarea speranţei

  Tăria capului limpede

  „Tatăl lui Samson s-a coborât la femeia aceea. Și acolo Samson a făcut un ospăț, căci așa făceau tinerii.” (Judecătorii 14:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Multe aspecte pot fi surprinse din viața lui Samson. De la rolul special primit din partea lui Dumnezeu până la deciziile sale catastrofale. A fost și va rămâne un model de „așa nu” în multe aspecte ale vieții juvenile. Nu este nevoie să trecem prin labirintul durerilor cauzate de plictiseală și plăcere pentru a ne bucura de întoarcerea „victorioasă” din finalul vieții. Putem păstra vederea fără a ne compromite integritatea fizică și morală.

  Remarcabil este Manoah, tatăl lui Samson. Conștient de valorile sacre și învățătura morală, încearcă să zădărnicească intențiile lui Samson de a se căsători cu o filisteancă. Eforturile sunt zadarnice. El nu se impune și nici nu obligă. Este fantastică puterea acestui părinte de a conjuga valorile cu alegerile dezordonate ale fiului său. Asistă poate neputincios sau poate printr-o decizie calculată la petrecerea lui Samson. El este prezent acolo, alături de fiul său, unde nu ar fi dorit să fie. Atenționează prin prezența sa că îi pasă. În acest caz, Manoah este purtătorul unui cap limpede.

  Deși este tulburat de decizia fiului său, are puterea să se sustragă presiunii. Este capabil să-și măsoare pașii. Nu este de acord cu ce face Samson, dar nu-l poate abandona sorții. Prin puterea exemplului său, rămâne un model de influență pentru cei tulburați de alegerile tinerilor.

  La fel ca Samson, întotdeauna ne vom confrunta cu alegeri incomode făcute de copii sau tineri. Cere-I lui Dumnezeu să-ți ofere puterea limpezimii! Roagă-te pentru eliberarea minții de prejudecăți! Ai nevoie azi de o minte matură și limpede.

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. Mai mult decât orice, e nevoie de oameni care le pot transmite celor din jur, prin prezența lor, mesajul simplu că le pasă de ei.

  Provocare:

  Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....