Articolul precedentJutalom és büntetés
  Articolul următorNimeni nu vă va lua bucuria

  Înțelegere și sprijin

  „Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:19,20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Apartenența la biserica rămășiței nu ne transformă în niște supraoameni. În mod categoric, apropierea de Dumnezeu te face un om bun. Însă nu anulează „nevoile” ființei umane, care rămân aceleași atât în dreptul celor din stânga, cât și al celor din dreapta. Abraham Maslow, un psiholog american din secolul trecut, în cercetările lui asupra ființei umane, propune o schemă a transformării umane spre ideal alcătuită din mai multe trepte, prima fiind împlinirea nevoilor fizice. Cu alte cuvinte, până să ajungem la Dumnezeu, trebuie să ne umplem stomacul! Ar spune unii cu înflăcărare că „omul nu trăiește numai cu pâine”, dar să nu uităm că tot Hristos a zis: „Mă căutați pentru că ați mâncat din pâinile acelea și v-ați săturat.”

  Prea adesea banalizăm „nevoile fizice” ale tinerilor, motiv pentru care nu reușim să ne descurcăm cu ele. În drumul lor către Dumnezeu, foarte mulți tineri se opresc la prima treaptă a așa-zisei împliniri fizice, care nu se rezumă la pâine, ci culminează cu unele pseudonevoi devastatoare. Întotdeauna dependențele (tutun, alcool, droguri) au reprezentat o problemă în dreptul generației tinere, și nu numai. Astăzi însă s-au accentuat. Este nevoie să înțelegem mai bine strigătul nerostit după ajutor al celor prinși în capcana alcoolului, a tutunului și a drogurilor. Dincolo de judecata aspră și nemiloasă, avem o generație tânără care imploră să primească înțelegere și sprijin. „Spuneți-le că este o încumetare să-și educe gustul pentru tutun, alcool sau orice lucru dăunător. Învățați-i că trupurile lor sunt proprietatea lui Dumnezeu” (Te, p. 54). Modelul de învățare e cel propus de Isus – „blând și smerit cu inima”!

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta!

  Provocare:

  Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Adrian Dorgo
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....