Mai arzi?

  „Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” (Filipeni 4:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai impresionante declarații despre impactul pe care îl poate avea Hristos asupra minții omului e rostită după călătoria spre Emaus: „Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?” (Luca 24:32). După cea mai mare decepție a vieții lor, Scriptura și prezența lui Dumnezeu îi readuc într-o zonă de echilibru pe acești ucenici dezorientați. Nimeni nu poate ieși din impasul existențial dacă nu i s-a aprins mai întâi mintea. Aici, Hristos generează focul, pasiunea și forța motrice în dreptul celor doi. De atunci însă, izvoarele dătătoare de flacără și pasiune s-au diversificat și au înlocuit încet Izvorul adevărat. Ceea ce însuflețește cu cea mai mare ușurință generațiile noi și plictisite este cultura divertismentului (Hollywoodul, gălăgia pe nedrept numită muzică, sportul…). Impactul pe care îl are acest gigant este de-a dreptul distrugător!

  Filmele, ritmurile și idolatria sportivă reușesc să influențeze mintea tinerilor noștri cu mai mare succes decât reușește biserica, în multe cazuri! Se propune un univers distorsionat și lipsit de conținut adevărat, dar susținut de iluzia că fiecare își găsește echilibrul mintal și emoțional acolo unde își proiectează, cu ajutorul imaginilor și al sunetelor, concepția despre viață. La nivel teologic, filozofic și pragmatic, avem de-a face cu o subjugare intensă a influenței divine. Imaginea fiului risipitor e concludentă. Și-a sacrificat tatăl pe altarul divertismentului.

  Minunea e că, asemenea ucenicilor în drum spre Emaus, și el și-a venit în fire când a văzut adevărata față a lumii. Mulți nu reușesc să își dea seama cât de bun e Dumnezeu până nu descoperă cât de rea e lumea! În tot acest timp, Tatăl așteaptă și veghează de departe, dorind să Își însuflețească fiul pierdut!

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine!

  Provocare:

  Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Adrian Dorgo
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....