O religie atractivă

  „«Nu este nicio femeie între fetele fraților tăi și în tot poporul nostru, de te duci să-ți iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiați împrejur?» Și Samson a zis tatălui său: «Ia-mi-o, căci îmi place.»” (Judecătorii 14:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Societatea contemporană în continuă mișcare și emancipare solicită din plin energia și resursele bisericii în încercarea acesteia de a rămâne relevantă, mai ales în dreptul publicului tânăr. Întotdeauna au existat provocări serioase în această privință, dar din anumite considerente (culturale, sociale etc.), inerția a continuat să-și facă treaba și să îi țină pe tineri în mijlocul „poporului nostru”.

  Se aud însă tot mai frecvent declarații ca aceasta: „Nu știu cum să spun, dar un lucru e sigur: pe zi ce trece, e tot mai greu să fii un creștin adventist de ziua a șaptea. Celelalte lucruri par să fie mult mai interesante. Mă rog ca liderii bisericii să poată, cât mai curând, să facă religia mai atractivă decât plăcerile lumești.” Ridicăm sprânceana a nedumerire toți cei care am hotărât că pentru noi „fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu” (Psalmii 73:28). Argumentăm cât se poate de solid că oferta ecleziastică e la înălțime. Și totuși… Samson destructurează acest argument (tatăl lui îi prezintă nenumărate „partide” bune în poporul său) printr-o remarcă fără echivoc: „Îmi place mai mult dincolo!” La drept vorbind, cine nu ar vrea să găsească în biserică împlinirea tuturor pasiunilor, fără să fie nevoie să evadeze la filisteni!? Biserica nu va putea concura niciodată cu oferta lumii în materie de împlinire senzorială. În tot acest timp, tinerii migrează în căutarea împlinirii acolo unde aceasta poate fi găsită.

  Întrebările nerostite ale generațiilor cu experiență își cer acum răspunsul și nu acceptă eschive sau „declarații oficiale”. Ce poți face ca lider, părinte și promotor al valorilor Cerului? Nimic din ceea ce nu știi deja: „Părinții trebuie să facă din religia Domnului Hristos un lucru atractiv prin voioșia lor, curtoazia lor creștină și împreuna lor simțire duioasă, plină de milă” (CA, pp. 271–272).

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine!

  Provocare:

  Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Adrian Dorgo
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....