Răspunsul religiei

  „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Impactul pe care îl are Evanghelia lui Hristos în societate depinde mult de perspectiva pe care o are mesagerul despre Dumnezeu. Mai mult decât în societate, în familia bisericii trebuie înțeleasă cât mai bine oferta lui Dumnezeu. Prea mulți renunță la drumul desăvârșirii justificând această alegere printr-un binecunoscut reproș: „Dumnezeu ne interzice accesul la cele mai frumoase lucruri sau experiențe” (aici pot fi enumerate viciile, relațiile nepotrivite etc.). S-a creat din această cauză o adversitate față de religie și față de Dumnezeu, chiar în rândurile noastre.

  Un tânăr plecat în viață cu planuri mari, făurite împreună cu Dumnezeu, sfârșește alungat de la școală, despărțit de părinți și de biserică. Gustă toate senzațiile tari ale vieții de noapte, nefiind viciu de care să nu se fi bucurat fără restricții. Trec însă anii și îl regăsesc în biserică, alt om. Din partea unuia care a dat frâu liber dezmățului firii, renegându-L pe Dumnezeu și dezicându-se de religie, concluzia e fără echivoc. Oricât s-a avântat în căutarea împlinirii supreme, era tot mai departe de aceasta. Până și-a dat seama că nevoia fundamentală a omului în căutarea fericirii este Dumnezeu. Și s-a întors!

  Religia a fost îmbrăcată pe nedrept în hainele cele mai lipsite de culoare, de gust și de strălucire. Cel care a dat frumusețe crinului nu poate fi mai puțin frumos. Dimpotrivă! Oamenii care traduc religia în nuanțe de interdicție nu au ajuns încă să Îl cunoască pe Dumnezeu. „Ușurătatea și frivolitatea vor fi reprimate; și nu vor mai exista râsete zgomotoase sau amuzamente lipsite de bun-simț. Religia lui Hristos aduce o pace asemenea unui râu. Ea nu stinge lumina bucuriei; nu alungă voioșia și nici nu întunecă fața luminoasă și zâmbitoare” (CCH, p. 90).

  Fii astăzi copil al Împărăției și navighează spre cer pe aripile închinării!

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă!

  Provocare:

  Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Adrian Dorgo
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....