Articolul precedentA bűnre csak egy dolog emlékeztet
  Articolul următorCalea răbdării

  Vorba multă, bogăția omului

  „Atunci, și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta și a ascultat și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei ce se tem de Domnul și cinstesc Numele Lui.” (Maleahi 3:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Unul dintre lucrurile care s-au schimbat foarte mult odată cu dezvoltarea societății este modul în care se comunică. De la nivelul de artă, comunicarea a ajuns chiar la nivelul de știință și domeniu de cercetare. Fiecare comunitate, instituție, companie și orice altă entitate alocă din ce în ce mai multe resurse pentru domeniul comunicării.

  Domnul surprinde în versetul de astăzi o realitate foarte importantă pe care poate rar o conștientizăm. Din ceruri, El ne privește și este foarte atent dacă discutăm unii cu alții și, desigur, ce discutăm. Suntem ființe sociale, iar nevoia de comunicare, interacțiune și sprijin din partea oamenilor din jur este unul din elementele de bază în ecuația vieții. Mai mult decât atât, toată această acțiune L-a făcut pe Domnul să îi noteze în cărțile din ceruri pe acei oameni care se tem de Domnul și vorbesc adesea unul cu altul. Bineînțeles că în Scriptură regăsim ideea că Dumnezeu notează în cărțile din ceruri faptele noastre, însă acțiunea lui Dumnezeu de a nota chiar și comunicarea dintre oameni aduce o lumină cu totul nouă în dreptul acestui aspect.

  Te provoc să faci un exercițiu de imaginație și să vezi cum ar arăta lumea dacă comunicarea dintre oameni ar fi la nivelul descris în versetul de astăzi. Cum ar arăta familia ta dacă toții membrii ei ar fi foarte deschiși unii cu alții și ar comunica tot ce au pe suflet: să spună cum s-au simțit în anumite situații, să aprecieze atunci când este necesar, să ofere o critică sau un sfat atunci când este nevoie, să spună atunci când au greșit fără să le fie teamă că vor fi judecați, să își spună liber punctul de vedere în anumite situații fără să le fie teamă că vor fi atacați. Cum ar arăta biserica ta dacă toți cei prezenți ar fi foarte deschiși și transparenți, indiferent de problemele, greșelile și poverile pe care le poartă.

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu!

  Provocare:

  Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...