Articolul precedentA királyi család
  Articolul următorFii curajos!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele și cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea și Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Prin ceea ce comunicăm, noi, ca oameni, reușim de multe ori să exprimăm deschis ceea ce simțim sau ne dorim. Darul vorbirii, pus la dispoziție de Dumnezeu omului, aduce cu sine o responsabilitate în plus. Textul din această zi subliniază faptul că, uneori, prin ceea ce spunem, ca rezultat al gândirii noastre, putem fie să-L întristăm pe Dumnezeu, fie să-I producem bucurie.

  În primii ani ai copilăriei, limbajul nostru este simplu și curat. Cu trecerea timpului, învățăm sensuri și nuanțe, dezvoltăm abilități de a strecura printre cuvinte metafore sau apropouri și adesea ascundem ceea ce gândim. Alteori, de dragul rostirii adevărului, rănim sau chiar ucidem oameni. Astfel se nasc și conflictele, cel mai adesea ca o perturbare a unei comunicări simple și inofensive.

  Modul în care comunicăm cu ceilalți poate trăda și imaginea pe care o avem despre Dumnezeu. Un limbaj tăios, mereu moralizator și lipsit de căldură trădează imaginea unui „stăpân aspru”. De cele mai multe ori, ne este mai simplu să comunicăm cu cei din generația noastră, pentru că îi înțelegem cel mai bine. Dar adevăratul test al comunicării se dă în interacțiuni cu cei pe care poate nu-i cunoaștem sau înțelegem suficient de bine: un bătrân care reușește să comunice deschis cu tinerii, punând în mesajul său atât povețe înțelepte, cât și afecțiunea sinceră, un tânăr respectuos și deschis discutând cu bunicii din biserică și explicându-le simplu noutățile zilelor noastre, un părinte consecvent și clar în ceea ce vorbește cu copiii săi, un lider care dă tonul clar și cald pentru biserica sa, prin mesaje relevante și înțelese de toate generațiile… Iată marile provocări ale unei comunicări sănătoase în biserica noastră!

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine!

  Provocare:

  Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Felix Mușat
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...