Articolul precedentA tevékeny szeretet országa
  Articolul următorUn duh de putere

  (In)suflă credință!

  „[Dragostea] acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.” (1 Corinteni 13:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Comunicarea autentică este în același timp o abilitate și o artă. O comunicare reușită este vitală în construirea relațiilor. Prin urmare, cum putem să comunicăm cu cei de lângă noi într-un mod eficient, salvator și transformator? Iată ce putem învăța de la Dumnezeu Însuși. Scriptura ne spune în 1 Ioan 4:8 că Dumnezeu este dragoste, iar, dacă dragostea crede totul, speră totul, acoperă totul și suferă totul, înseamnă că Dumnezeu crede și speră și suferă și acoperă. În cine sau în ce crede și speră Dumnezeu? Când Dumnezeu se uită la noi, El nu vede doar ce suntem și ce vom fi, ci și ce putem fi. Dumnezeu vede și posibilitățile noastre, nu doar realitățile. Când Isus a fost pe Pământ și întâlnea oameni care nu vedeau nimic bun în viața lor, El vedea pentru ei și în ei un viitor pe care ei nu-l puteau vedea.

  Când tinerii noștri iau decizii greșite, trebuie să vedem în ei ce văd și ochii lui Dumnezeu și să suflăm în viața lor credință și speranță. Tinerii noștri trăiesc într-o lume rea, aspră, insensibilă, nemiloasă. Succesul nostru față de aceste suflete va fi proporțional cu încrederea lor în noi și cu prețuirea pe care le-o arătăm. Mesajul nostru îngăduitor cu privire la ceea ce pot deveni constituie un ajutor neprețuit pentru ei. Oamenilor nu le pasă cât de multe știi până nu știu cât de mult îți pasă de ei.

  Când ne punem încrederea în ceilalți și credem că Dumnezeu poate face lucruri mari pentru ei, atunci se pot întâmpla miracole. Fiecare tânăr are potențialul să atingă măreția. Sarcina noastră este să le arătăm cum să ajungă acolo.

  Caută astăzi pe cineva lângă tine căruia să îi spui cu credință: „Dumnezeu poate face lucruri mari pentru tine”! Fii slujitorul lui Hristos, provocându-i pe tineri, delegându-le sarcini, fiind alături de ei când greșesc, dar și recunoscându-le succesul atunci când îl ating! Oferă-le încurajare și sprijin!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună!

  Provocare:

  Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...