Articolul precedentAz új ég és az új Föld
  Articolul următorMintea şi comportamentul

  Isus, la ușa ta!

  „Iată, Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el, cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am fost uimit să descopăr că în acest verset sunt exprimate două adevăruri: primul este acela că omul este liber să Îl țină pe Hristos departe de viața lui, iar al doilea este că ușa poate fi deschisă numai dinăuntru. Domnul Isus nu intră cu forța în inimile noastre. Suntem liberi să deschidem ușa inimii atunci când dorim.

  Lucrul cel mai sfânt pe care îl avem este libertatea de alegere. Părinții își iubesc copiii, dar nu îi țin închiși în casă pentru a-i împiedica să facă vreo greșeală, ci îi învață cum să se poarte frumos. Avraam a fost lăudat pentru faptul că avea „să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului” (Geneza 18:19).

  Copiii au nevoie să-și formeze deprinderea de a lua decizii corecte. Protejarea exagerată, încercarea de a hotărî în locul lor nu face decât să îi distrugă din punct de vedere emoțional și ca oameni. Deseori, copiii ajung să se răzvrătească și să le reproșeze părinților că nu le respectă individualitatea. Putem să oprim pe cineva să comită o infracțiune, dar nu îl putem opri să păcătuiască în inima lui.

  Dacă Domnul Isus vine la ușa noastră în timp ce suntem ocupați cu plăcerile noastre, noi Îi putem spune că nu avem timp pentru El, iar El ne va respecta dorința. De câte ori nu am refuzat să Îi deschidem inima pentru că eram preocupați de altceva? Ce diferență ar fi dacă Isus ar locui cu noi! Ce frumos că El alege să revină la ușa noastră rămasă închisă! Când mă gândesc că privilegiul comunicării cu Domnul Isus este un model al relației noastre unii cu ceilalți, înțeleg mai mult.

  Și astăzi El bate la ușa ta. Pentru care motiv L-ai ține afară? Oare prezența Lui, timpul petrecut cu El, modelul libertății de alegere oferit pot fi înlocuite cu altceva? Eu sigur voi avea un oaspete la cină!

  Doamne, iartă-mă că uneori Te țin la ușă! Dă-mi putere să Îți deschid viața mea, ca să rămâi în ea pentru totdeauna!

  Provocare:

  În ce domeniu al vieții tale I-ai spus lui Dumnezeu să mai aștepte? Nu crezi că astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru decizia de a te consacra pe deplin
  Lui?

  Daniel Oncea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...