Isus, la ușa ta!

„Iată, Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el, cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Ascultă ediția audio aici.

Am fost uimit să descopăr că în acest verset sunt exprimate două adevăruri: primul este acela că omul este liber să Îl țină pe Hristos departe de viața lui, iar al doilea este că ușa poate fi deschisă numai dinăuntru. Domnul Isus nu intră cu forța în inimile noastre. Suntem liberi să deschidem ușa inimii atunci când dorim.

Lucrul cel mai sfânt pe care îl avem este libertatea de alegere. Părinții își iubesc copiii, dar nu îi țin închiși în casă pentru a-i împiedica să facă vreo greșeală, ci îi învață cum să se poarte frumos. Avraam a fost lăudat pentru faptul că avea „să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului” (Geneza 18:19).

Copiii au nevoie să-și formeze deprinderea de a lua decizii corecte. Protejarea exagerată, încercarea de a hotărî în locul lor nu face decât să îi distrugă din punct de vedere emoțional și ca oameni. Deseori, copiii ajung să se răzvrătească și să le reproșeze părinților că nu le respectă individualitatea. Putem să oprim pe cineva să comită o infracțiune, dar nu îl putem opri să păcătuiască în inima lui.

Dacă Domnul Isus vine la ușa noastră în timp ce suntem ocupați cu plăcerile noastre, noi Îi putem spune că nu avem timp pentru El, iar El ne va respecta dorința. De câte ori nu am refuzat să Îi deschidem inima pentru că eram preocupați de altceva? Ce diferență ar fi dacă Isus ar locui cu noi! Ce frumos că El alege să revină la ușa noastră rămasă închisă! Când mă gândesc că privilegiul comunicării cu Domnul Isus este un model al relației noastre unii cu ceilalți, înțeleg mai mult.

Și astăzi El bate la ușa ta. Pentru care motiv L-ai ține afară? Oare prezența Lui, timpul petrecut cu El, modelul libertății de alegere oferit pot fi înlocuite cu altceva? Eu sigur voi avea un oaspete la cină!

Doamne, iartă-mă că uneori Te țin la ușă! Dă-mi putere să Îți deschid viața mea, ca să rămâi în ea pentru totdeauna!

Provocare:

În ce domeniu al vieții tale I-ai spus lui Dumnezeu să mai aștepte? Nu crezi că astăzi ar putea fi o ocazie bună pentru decizia de a te consacra pe deplin
Lui?

Daniel Oncea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor