Articolul precedentNincs többé halál!
  Articolul următorComportamentul şi gândirea

  Niciodată singur

  „Și au zis unul către altul: «Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?»” (Luca 24:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Există în inimile și în mințile a milioane de oameni dorul arzător de a studia Biblia, setea reală de a auzi glasul lui Dumnezeu, de a înțelege voia Sa pentru ei.

  Ei tânjesc nu atât de mult după informații, cât după un caracter schimbat. Suntem de multe ori goliți spiritual pentru că nu avem o comunicare profundă unii cu alții și cu Domnul Isus.

  Afectați de griji, împovărați de problemele care abundă zilnic, pierdem din vedere darul cel mai de preț dat oamenilor – comunicarea. Copiii suferă că părinții nu au timp pentru ei, soțul și soția cred că banii pot înlocui totul, iar generațiile au încetat să mai comunice.

  Pe drumul spre Emaus, ucenicii erau atât de convinși că nimic nu poate să le alunge tristețea, încât nici nu L-au recunoscut în tovarășul lor de drum pe Isus. Poate vorbi Domnul Isus cu tine și tu să nu-L cunoști? Îți poate prezenta cineva argumente care să nu te mai convingă?

  A merge astăzi pe drumul spre Emaus înseamnă a avea experiența deschiderii ochilor, a înțelegerii adevărului prin Duhul Sfânt, care să ne facă inimile să ardă în noi și să ne lumineze viețile. Îl pot vedea pe Isus tovarăș de drum, deschizând pentru noi zilnic Scriptura cu făgăduințele ei, amintindu-ne planul frumos al mântuirii, însoțindu-ne la fiecare pas. Îl pot vedea pe Isus privind cu îngăduință la lipsa noastră de pricepere și făcând un plan pentru a Se descoperi mai departe. Îl văd pe Isus cum frânge pâinea pentru noi, așteptând cu răbdare nedumerirea noastră.

  Dumnezeu știe zilnic de ce avem nevoie și, chiar dacă nu pricepem pe moment tot, va veni un moment al descoperirilor. Comunicarea este darul lui Dumnezeu care ne ajută să descoperim. Îl descoperim pe Dumnezeu și minunata Lui călăuzire și descoperim minunea părtășiei cu ceilalți.

  Ție îți mai arde inima când deschizi Scriptura? Mai poți rămâne cufundat în problemele tale când îți dai seama că Isus a fost cu tine?

  Doamne, deschide-ne ochii să înțelegem Scriptura și fă ca inima să ne ardă ori de câte ori ne lămurești frumusețea Cuvântului Tău!

  Provocare:

  Alege astăzi să împărtășești cu cineva un pasaj preferat din Scriptură, poate chiar ce ai studiat astăzi!

  Daniel Oncea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...