Un altfel de combustibil

„Disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă.” (Isaia 53:3)

Ascultă ediția audio aici.

În dimineața aceasta ne-am trezit din pat pentru că în trupul nostru este suficientă energie, vigoare și putere pentru a face acest lucru. Putem merge cu mașina pentru ca motorul este într-o stare suficient de bună, iar rezervorul are combustibilul necesar pentru a-l pune în mișcare. Facem planuri să mergem la lucru astăzi, să depunem efort și să nu ne oprim pentru că avem combustibilul necesar – motivație interioară și credință că putem să facem ce ne-am propus. Versetul de astăzi ne provoacă să ne întrebăm care a fost combustibilul care L-a ajutat pe Isus să treacă prin toată experiența de pe Pământ și să nu cadă?

Urmărind Scriptura, putem vedea atenția pe care o acordă Dumnezeu imaginii noastre și importanța pe care ne-o acordă nouă, ca oameni. În măreția Sa, Domnul știe că, cu cât ne va arăta cât suntem de importanți pentru El, cu atât vom prinde putere de a ne comporta la nivelul statutului la care El ne-a ridicat. Astfel că stima de sine este unul dintre combustibilii importanți ai omului. O stimă de sine corectă aduce în viața omului echilibru, pace, demnitate, putere de muncă și dorință de dezvoltare. O stimă de sine scăzută sau supraevaluată va aduce dezechilibru, depresie, nemulțumire și acțiuni distructive pentru oameni.

Isus se întâlnea în fiecare zi cu Tatăl. În mai multe momente relatate în Scriptură, atât îngerii din ceruri, cât și Tatăl Îl mângâiau și Îi aduceau o fărâmă din atmosfera și pacea cerească pentru ca El să nu Se simtă singur și să nu pună la îndoială statutul și misiunea Sa. Acest combustibil a fost atât de important pentru El în lupta pe care a avut-o de dus.

În lumea din jurul nostru sunt atât de mulți oameni care au stima de sine distrusă și dărâmată; demnitatea personală le este de mult distrusă și se îneacă în diverse vicii. Sau sunt alții care și-au hrănit egoul atât de mult, încât se consideră stăpâni peste ceilalți oameni și uneori devin niște monștri.

Doamne, dă-mi astăzi putere să nu uit valoarea pe care mi-ai oferit-o Tu, să îmi amintesc că Tu îmi ești Tată și să mă comport ca atare.

Provocare:

Ia-ți astăzi timp să citești Biblia! Dacă acesta este deja un obicei pentru tine, încearcă să citești astăzi mai mult decât ieri!

Gabriel Iarca
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor