Articolul precedentA helyreállított Édenkert
  Articolul următorBeneficiul încercării

  Un altfel de combustibil

  „Disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă.” (Isaia 53:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  În dimineața aceasta ne-am trezit din pat pentru că în trupul nostru este suficientă energie, vigoare și putere pentru a face acest lucru. Putem merge cu mașina pentru ca motorul este într-o stare suficient de bună, iar rezervorul are combustibilul necesar pentru a-l pune în mișcare. Facem planuri să mergem la lucru astăzi, să depunem efort și să nu ne oprim pentru că avem combustibilul necesar – motivație interioară și credință că putem să facem ce ne-am propus. Versetul de astăzi ne provoacă să ne întrebăm care a fost combustibilul care L-a ajutat pe Isus să treacă prin toată experiența de pe Pământ și să nu cadă?

  Urmărind Scriptura, putem vedea atenția pe care o acordă Dumnezeu imaginii noastre și importanța pe care ne-o acordă nouă, ca oameni. În măreția Sa, Domnul știe că, cu cât ne va arăta cât suntem de importanți pentru El, cu atât vom prinde putere de a ne comporta la nivelul statutului la care El ne-a ridicat. Astfel că stima de sine este unul dintre combustibilii importanți ai omului. O stimă de sine corectă aduce în viața omului echilibru, pace, demnitate, putere de muncă și dorință de dezvoltare. O stimă de sine scăzută sau supraevaluată va aduce dezechilibru, depresie, nemulțumire și acțiuni distructive pentru oameni.

  Isus se întâlnea în fiecare zi cu Tatăl. În mai multe momente relatate în Scriptură, atât îngerii din ceruri, cât și Tatăl Îl mângâiau și Îi aduceau o fărâmă din atmosfera și pacea cerească pentru ca El să nu Se simtă singur și să nu pună la îndoială statutul și misiunea Sa. Acest combustibil a fost atât de important pentru El în lupta pe care a avut-o de dus.

  În lumea din jurul nostru sunt atât de mulți oameni care au stima de sine distrusă și dărâmată; demnitatea personală le este de mult distrusă și se îneacă în diverse vicii. Sau sunt alții care și-au hrănit egoul atât de mult, încât se consideră stăpâni peste ceilalți oameni și uneori devin niște monștri.

  Doamne, dă-mi astăzi putere să nu uit valoarea pe care mi-ai oferit-o Tu, să îmi amintesc că Tu îmi ești Tată și să mă comport ca atare.

  Provocare:

  Ia-ți astăzi timp să citești Biblia! Dacă acesta este deja un obicei pentru tine, încearcă să citești astăzi mai mult decât ieri!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...