Articolul precedentAz örök világ dicsősége
  Articolul următorSclav

  Privilegiul integrității

  „Cine umblă în integritate umblă în siguranță, dar cine apucă pe căi strâmbe va fi descoperit.” (Proverbele 10:9, NTR)

  Ascultă ediția audio aici.

  În drumul vieții ne confruntăm cu o mulțime de provocări care vin atât din exteriorul nostru, cât și din interior. Însă călătoria fiecărei zile se poate desfășura în siguranță dacă este abordată cu o atitudine de integritate.

  Integritatea, în sensul cel mai larg, înseamnă să acționăm conform cu ceea ce declarăm. Celebra expresie „una spune, și alta face” nu trebuie să reprezinte realitatea experienței personale. Integritatea înseamnă corelarea vorbelor cu faptele. Într-un sens mai profund, integritatea înseamnă concordanța dintre ceea ce spunem sau facem și motivația interioară. Există riscul să spunem sau să facem diverse lucruri pentru ca ceilalți să vadă, dar acestea să nu coincidă cu motivele interioare.

  Pe de altă parte, opusul integrității este fățărnicia. Domnul Isus înfruntă direct și radical această atitudine. Iar pentru aceasta folosește cele mai neașteptate afirmații: „morminte văruite” (Matei 23:27) sau „voi curățiți partea de afară a paharului și a blidului” (Matei 23:25). Cei vizați de aceste afirmații, fariseii, se concentrau pe faptele exterioare și lucrau influențați de impactul social al deciziilor lor (Luca 20:19).

  Din perspectivă spirituală, integritatea înseamnă a alinia motivația, vorbele și faptele cu reperele Cuvântului lui Dumnezeu. Acest lucru este exprimat în cuvintele inspirate ale lui Ellen White astfel: „Cea mai mare nevoie a lumii este de bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbați care să-și facă datoria cu aceeași conștiinciozitate cu care acul busolei indică nordul, bărbați care să facă ce este corect, chiar dacă s-ar prăbuși cerurile” (Ed, p. 52).

  Tată ceresc, avem nevoie astăzi de Duhul Tău, care să ne călăuzească într-o experiență a integrității!

  Provocare:

  Alege să trăiești în conformitate cu scopul pentru care ai fost creat! Iar acest lucru poate fi exprimat, inspirându-ne din afirmația Domnului Isus, prin cuvintele: „Astăzi, vreau să fac voia Celui ce m-a creat.”

  Valentin Filimon
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...