Articolul precedentOtthon, az új Jeruzsálemben
  Articolul următorÎn detenţie

  Lupta cea de toate zilele

  „«Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după acele zile», zice Domnul: «Voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu.»” (Evrei 8:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  În general, copiii privesc către adulți, în mod special către părinți, și îi văd invincibili. Lucrurile complicate pentru ei sunt atât de simple pentru cei mari.

  Mai târziu, tinerii privesc către adulți cu ochi cercetători. Vor să vadă dacă ceea ce spune un om trecut prin viață corespunde cu ceea ce trăiește. Au și ei ispite? Și, dacă au, nu-i așa că le este mai ușor să biruiască?

  Adulților nu le este mai ușor să învingă ispitele doar pentru că sunt adulți. Fiecare are propria luptă de dus. Când privești de pe margine, poate părea simplu, dar abia atunci când ești în mijlocul luptei îți dai seama cât este de greu.

  În cartea Every Man’s Battle [„Lupta fiecărui bărbat”], autorul povestește o situație prin care a trecut. Când era tânăr, la ceva timp de la căsătorie, și-a dat seama că exista în viața sa un lucru în fața căruia ceda mereu. Atunci când mergea cu mașina, obișnuia să privească fetele care alergau sau făceau sport pe trotuar în sezonul cald. Într-o zi, în timp ce se deplasa cu viteză redusă, și-a oprit privirea asupra unei fete și nu a mai observat la timp mașina care oprise în fața lui. Rezultatul: o ușoară tamponare. Rușinat, se gândea cum îi va explica soției motivul accidentului.

  Atunci a înțeles gravitatea problemei sale și și-a dat seama că avea nevoie de ajutor. Sigur, nu este cazul să ne amuzăm. Fiecare își cunoaște problemele. Să nu cădem în ispita de a le minimaliza. Oare n-ar fi acesta momentul potrivit să strigăm după ajutor? Dumnezeu este gata să ni-l ofere, să imprime în mintea și inima noastră principiile Sale, caracterul Său.

  Te rog, Doamne, schimbă și viața mea!

  Provocare:

  Căderile din viața spirituală sunt un motiv în plus să strigăm către Domnul. Roagă-te astăzi pentru putere!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....