Articolul precedentA halhatatlan örökség
  Articolul următorGreşelile lui Iuda

  „Vreau să fiu ca tine, tată!”

  „Naomi a luat copilul, l-a ținut în brațe și a văzut de el.” (Rut 4:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Muzicianul american Harry Chapin lansa în 1974 piesa „Cat’s in the Cradle” [„Pisica e în leagăn”], o critică la adresa societății americane a anilor ’70.

  Cântecul spune povestea unui tată care nu are niciodată timp pentru fiul său. Fiul acceptă cu tristețe aceste absențe, fără nicio obiecție, repetând mereu că, atunci când va crește, va fi ca tatăl lui. În cele din urmă, băiatul devine bărbat, iar tatăl are din ce în ce mai mult timp pentru el. Numai că fiul este acum mult prea ocupat pentru tatăl său (facultate, prieteni, o iubită, carieră) și, în cele din urmă, are chiar propriul copil. La sfârșitul cântecului, tatăl pensionar își dă seama cu stupoare că fiul său a devenit exact ca el și că un alt copil va fi neglijat.

  Aceeași luptă, aceeași frământare, același dezechilibru al fiecărei generații: părinți prea ocupați cu munca pentru a petrece timp cu copiii lor, ca să transmită valori sau să fie modele.

  Dacă nu avem timp pentru copiii noștri, atunci nu ar fi trebuit să luăm asupra noastră răspunderile unei familii, spune un gând inspirat (CA, p. 160).

  Ar trebui să petrecem cât mai mult timp posibil cu copiii noștri, studiindu-le temperamentele și caracterul, pentru a le putea înțelege nevoile și primejdiile, îmbinând afecțiunea cu autoritatea, bunătatea cu restricțiile hotărâte. Ar trebui să ne împrietenim cu ei, să fim plăcuți, buni și plini de afecțiune, mergând cu ei la lucru și la joacă, câștigându-le încrederea. Iar dacă joburile ne fac aproape inutili familiilor noastre, ar trebui schimbate, astfel încât să nu fim împiedicați să petrecem timp cu ei, pentru că, neglijându-i, ne dovedim necredincioși sarcinii încredințate nouă de Dumnezeu (Ibidem, pp. 184–185).

  Doamne, dă-ne în familiile noastre înțelepciunea de a ne lua timp unii pentru alții!

  Provocare:

  Fă-ți planul ca astăzi să petreci mai mult timp cu familia ta!

  Ciprian Ciurea
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...