Articolul precedentA győzedelmes egyház
  Articolul următorNoul întâi născut

  #nustămacasă

  „Le-ai vorbit din ceruri. Le-ai dat reguli drepte, legi adevărate, orânduiri și porunci bune.” (Neemia 9:13, NTR)

  Ascultă ediția audio aici.

  În contextul pandemiei generate de coronavirus, în aprilie 2020, BBC comunica faptul că, între 24 martie și 19 aprilie, autoritățile române au acordat 200 000 de amenzi cetățenilor care au încălcat măsurile de izolare, totalul amenzilor ridicându-se la 78 de milioane de euro, adică echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie 2020. Mesajul din spatele acestor amenzi era contrar așteptărilor autorităților: #NuStămAcasă.

  Pe tărâm românesc, legile și regulile se confruntă adesea cu tendințe și interpretări adverse. Ca popor, suntem destul de sceptici în privința regulilor, ducându-ni-se faima că suntem fruntașii Europei pentru multe comportamente de risc rezultate din încălcarea completă sau parțială a regulilor: depășim limita de viteză „doar puțin”, mâncăm puțin mai gras sau mai sărat, aruncăm puțin gunoi pe stradă, traversăm strada prin locuri nepermise etc. Dacă regulile nu sunt făcute să fie încălcate, atunci ele pot fi măcar negociate – acesta pare să fie raționamentul adoptat de mulți dintre noi atunci când ne comportăm iresponsabil.

  Întrebat de un reporter de ce aruncă românii gunoi pe stradă, sociologul Gelu Duminică a răspuns: „Pentru că așa am fost învățați.” Nimic mai adevărat, deoarece prin modul în care sunt abordate regulile acasă, în societate și chiar în biserică se transmite generației tinere respect sau indiferență față de principii!

  „Fiecare familie creștină ar trebui să aibă reguli. […] Învățați-i pe copii și pe tineri […] [să fie] loiali principiilor; învățați-i să respecte și să se supună Legii lui Dumnezeu. Aceste principii le vor coordona viețile și îi vor influența în prieteniile pe care le formează” (CA, p. 15).

  Doamne, dă-le astăzi înțelepciune celor ce fac legile și regulile pe care trebuie să le respectăm în societate!

  Provocare:

  Ajută-mă, Doamne, să abordez regulile cu seriozitate, astfel încât să transmit generației tinere respect față de Tine!

  Ciprian Ciurea
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....