Articolul precedentNem várt jutalom
  Articolul următorNenorocirile lui Iov

  Lasă-mă să… greșesc!

  „Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.” (Geneza 2:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Michael Jordan, care, în 1999, era numit cel mai mare atlet nord-american al secolului al XX-lea, declara: „Am ratat mai mult de nouă mii de aruncări în carieră. Am pierdut aproape trei sute de jocuri. De douăzeci și șase de ori mi s-a încredințat responsabilitatea de a înscrie coșul decisiv și am ratat. Am eșuat iar și iar în viață și de aceea am reușit.”

  Ca părinți, ne-am dori de la copiii noștri să aleagă întotdeauna binele, viața și binecuvântarea, ca să fie mereu fericiți. Ne-am dori să nu greșească niciodată, să nu eșueze și, dacă se poate, nici să nu repete greșelile tinereții noastre. La polul opus, ei încearcă să ne transmită, pe orice cale, să-i lăsăm să greșească, să sufere, să se rănească, să iubească, să piardă, să-i lăsăm să trăiască și să învețe din propriile greșeli. Immanuel Kant parcă e portavocea generației tinere când scria: „Nu-mi da sfaturi! Știu să greșesc și singur.”

  Teama pentru eșecul lor aproape ne paralizează uneori în procesul educării, uitând că, de fapt, eșecul face parte din procesul învățării, este oportunitatea de a lua lucrurile de la început într-un mod inteligent.

  Când Hristos a modelat mâna lui Adam, El trebuie să fi știut că mâinile omului, cândva, se vor purta brutal cu El și, în cele din urmă, Îl vor țintui pe cruce. Și, cu toate acestea, preștiința Sa divină nu L-a oprit. Sub norul amenințător al Golgotei, Hristos a suflat în nările lui Adam suflare de viață, știind că acest act creator al Său Îl va deposeda pe El de suflarea Sa de viață.

  Dacă-i iubim și vrem să fie vii și puternici, trebuie să-i lăsăm uneori să învețe și din propriile greșeli, fiindu-le mereu aproape și asistându-i în acest proces, pentru că „greșelile unui om sunt ușile lui spre lumi nedescoperite” (James Joyce).

  Doamne, ai grijă de copiii noștri când greșesc! Ajută-i să învețe din aceste experiențe triste că cel mai bun loc de pe Pământ este acasă, lângă Tine!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi cum ai putea să-ți ajuți copilul cu tact să învețe din propriile greșeli!

  Ciprian Ciurea
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...