Articolul precedentTevékenység az új Földön
  Articolul următorÎl voi vedea pe Dumnezeu

  Educația înseamnă mântuire

  „Funia împletită în trei nu se rupe ușor.” (Eclesiastul 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 1906, Arthur Carscallen a plecat ca misionar în Kenya. Stabilit în provincia Nyanza, într-o zonă de conflict între triburi, s-a străduit ani de zile fără niciun rezultat să planteze o biserică. Schimbând tactica misionară, a decis să înființeze o școală pentru copii. A fost prima școală adventistă din Kenya – Colegiul Kamagambo de astăzi, ce s-a dovedit a fi un motor pentru creșterea bisericii de acolo. În 2015, în Kenya erau 55 de școli primare, 36 de școli gimnaziale, două universități și un număr de 866 296 de membri.

  Acești misionari adventiști au înțeles că lupta de astăzi se dă pentru generația tânără. Au înțeles că educația nu este ceva ce are loc la periferia istoriei umane, ci ea se află chiar în centrul marii lupte. Au înțeles că cei care controlează educația au puterea de a modela viitorul. Tocmai de aceea, Hristos a făcut din instruirea celor doisprezece apostoli punctul central al misiunii Sale.

  Educația adventistă înseamnă pregătirea tinerilor pentru o viață de succes, „este dezvoltarea armonioasă a puterilor fizice, mentale și spirituale” (Ed, p. 11). Este o lucrare de răscumpărare, un efort constant de a-i ajuta pe elevi să vină într-o relație mântuitoare cu Hristos. Iar școala este un centru de excelență, este locul unde părinții, profesorii și pastorii, ca agenți ai lui Dumnezeu, își dau mâinile în lupta pentru sufletele generației viitoare, este locul unde se demonstrează pe viu că „funia împletită în trei nu se rupe ușor” (Eclesiastul 4:12).

  A venit timpul să investim mult mai mult în acest domeniu, părinți, profesori, pastori și membri, la nivel local și național, să investim bani, timp și talente, să ne investim pe noi înșine, pentru a împlini dorința lui Hristos: „Duceți-vă […] și învățați-i” (Matei 28:19,20).

  Doamne, ai grijă de școlile bisericii, de cei ce le conduc și de elevii care învață acolo! Fă ca planul Tău să se împlinească prin ele!

  Provocare:

  Fă-ți un plan de a susține un proiect de educație al bisericii!

  Ciprian Ciurea
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...