Articolul precedent„Méltó a Bárány…”
  Articolul următorFiul speranţei

  O altfel de muzică

  „Harpa și alăuta, timpanul, flautul și vinul le înveselesc ospețele, dar nu iau seama la lucrarea Domnului și nu văd lucrul mâinilor Lui.” (Isaia 5:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu peste paisprezece ani în urmă eram în Canada și conduceam mașina spre orașul unde locuiam. În dreapta mea era un prieten ortodox, care mergea într-o localitate vecină. Înainte de a merge acasă trebuia să-l las mai întâi pe el.

  Ascultam muzică religioasă în mașină.

  — Ce fel de muzică este asta? m-a întrebat el.

  — Este muzică religioasă, i-am răspuns. Eu nu ascult muzică ușoară.

  El însă mi-a răspuns:

  — Adrian, nu este nicio deosebire între muzica pe care o asculți tu și cea ușoară, exceptând cuvintele.

  L-am lăsat în fața casei sale, mi-am luat la revedere și am plecat spre casa mea îngândurat.

  Știam că avea dreptate. De fapt, Duhul Sfânt mă cerceta de multă vreme cu privire la acest subiect, dar mă împotriveam, fiindcă îmi plăcea acest gen de muzică. În realitate, ascultam melodii cu mesaj religios, dar cu acompaniament de muzică ușoară.

  Făcusem reforme în ce privește viața mea spirituală. Nu mai priveam filme la televizor, aveam ore de rugăciune în fiecare seară, memoram versete biblice, sorbeam Cuvântul inspirat, însă mai aveam de câștigat o bătălie. Aici încă mă împotriveam. M-am luptat în rugăciune cu Dumnezeu câteva săptămâni, apoi am decis să renunț la genul acesta de muzică pentru totdeauna.

  Oare harpa, alăuta, timpanul, flautul și vinul Babilonului să ne înveselească „ospețele” și viața de zi cu zi în așa fel încât să nu luăm seama la lucrarea Domnului și să nu vedem lucrul mâinilor Lui? Ar fi păcat, mare păcat să-l lăsăm pe Cel Rău să ne conducă viețile și să-L ofensăm pe Domnul nostru prin ceea ce ascultăm, privim sau vorbim.

  Doamne, ajută-mă să ascult doar muzica ce mă poate ajuta să rămân în prezența Ta și să mă bucur de tot ce faci Tu pentru mine!

  Provocare:

  Ce fel de muzică îți place să asculți? Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să înțelegi dacă ea este cea mai potrivită pentru tine! Dacă înțelegi că Dumnezeu vrea altceva, de ce nu ar fi chiar ziua de astăzi ziua hotărârii tale?

  Adrian Golea
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...