Articolul precedentKrisztus lesz a tanítónk
  Articolul următorÎncercări teribile

  Maestrul muzician

  „Chenania, căpetenia muzicii între leviți, cârmuia muzica, fiindcă era meșter.” (1 Cronici 15:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  La un concert, am fost întrebat de un profesor de muzică dacă sunt muzician. Fără să fiu sigur ce înțelegea dumnealui prin noțiunea de muzician, i-am răspuns că, prin prisma faptului că am ceva cunoștințe muzicale (am studiat vioara și teoria muzicii timp de opt ani la un liceu de muzică) și că mă preocupă acest domeniu, unii m-ar putea considera muzician. Dar, din perspectiva unui profesionist, care deslușește și înțelege multe din tainele muzicii, care practică muzica și pentru care aceasta este un mod de viață, nu m-aș putea considera nici pe departe muzician.

  De aceea, azi am ales să aduc în atenția ta, cititorule, înalta calificare și dedicare ce li se cerea muzicienilor evrei, al căror scop și conținut al slujirii prin muzică trebuia să fie Dumnezeu Însuși.

  Responsabilul cu partea muzicală în închinarea evreilor nu era un oarecare muzicant, doar un om talentat și căruia îi plăcea să cânte. El era în primul rând unul dintre leviți, unul dintre cei mai preocupați oameni de aspectele spirituale ale vieții. Apoi, el era conducător, o persoană responsabilă, care purta de grijă și oamenilor, dar și slujbei pe care o aveau aceștia de îndeplinit. Și, nu în ultimul rând, Chenania era meșter, sau, într-un limbaj muzical actual, maestru. El era instruit, pregătit în domeniul muzicii și în stare să-i învețe și pe alții ce și cum să cânte pentru slava lui Dumnezeu.

  Muzica vine de la Dumnezeu, iar omul se poate întoarce la Dumnezeu prin muzică. De aceea ar trebui să fie realizată și condusă de persoane consacrate Creatorului, care nu au doar talent și noțiuni muzicale, care nu se preocupă doar de efectul sonor plăcut al muzicii, ci și de efectul spiritual al acesteia.

  Roagă-te pentru muzicienii din biserică, roagă-te ca ei să poată conduce prin muzică generația tânără spre mântuire!

  Provocare:

  Caută modele de viață din lumea muzicienilor care și-au dedicat talentul lui Dumnezeu!

  Felix Jercău
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....