Articolul precedentA megváltottak mennyei tanulmányai
  Articolul următorPresiune enormă

  Urcă sus pe munte!

  „Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, și anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Și Moise s-a suit sus.” (Exodul 19:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Citind Biblia la rând, în cartea Exodul, la capitolul 32, intitulat „Vițelul de aur”, am găsit câteva aspecte care mi-au atras atenția.

  În primul rând, oamenii au întotdeauna nevoie de un dumnezeu (vers. 1). Apoi, cu cât acest dumnezeu este mai vizibil, mai palpabil și mai strălucitor, cu atât oamenii sunt mai „fericiți” (vers. 2-4). Și închinarea, și sărbătoarea sunt dependente de muzică (vers. 6 și 18). Presiunea mulțimii este atât de puternică, încât, pentru a rezista, este nevoie de o putere supranaturală (vers. 21-24). O apostazie, înainte de a se vedea, se aude (vers. 17-19). O închinare sau o muzică păgână, chiar dacă primește o destinație corectă („o sărbătoare în cinstea Domnului”), va rămâne tot păgână (vers. 5-8). Și, cel mai important, ca să faci distincția între „dumnezeiesc” și „omenesc”, între muzică „creștină” și muzică „păgână”, trebuie să „urci sus pe munte”, în prezența lui Dumnezeu (vers. 15-18).

  Acest „munte” se traduce prin relația apropiată cu Dumnezeu. Și Aaron ar fi putut fi „pe munte” dacă s-ar fi străduit să-I placă mai mult Domnului decât oamenilor. Iosua a sesizat existența unei probleme, însă nu a reușit să o concretizeze. Dar Moise, sus pe munte, a fost înștiințat de Însuși Dumnezeu cu privire la realitatea care se petrecea în tabără, fiind astfel sigur de răul săvârșit de popor.

  „Noi trebuie să studiem, să medităm și să ne rugăm. Atunci vom avea vederea spirituală necesară pentru a putea vedea în curțile interioare ale templului ceresc. Vom prinde temele cântărilor și ale mulțumirilor corului ceresc adunat în jurul tronului” (6MB, p. 294).

  Doamne, dă-ne discernământ în alegerea muzicii!

  Provocare:

  Fă-ți timp astăzi pentru Dumnezeu, ca să ai putere să te ferești de compromis, ca să poți conștientiza caracterul muzicii Cerului și, astfel, să discerni
  binele de rău și în muzica din viața ta!

  Cristina Jercău
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....