Urcă sus pe munte!

„Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, și anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Și Moise s-a suit sus.” (Exodul 19:20)

Ascultă ediția audio aici.

Citind Biblia la rând, în cartea Exodul, la capitolul 32, intitulat „Vițelul de aur”, am găsit câteva aspecte care mi-au atras atenția.

În primul rând, oamenii au întotdeauna nevoie de un dumnezeu (vers. 1). Apoi, cu cât acest dumnezeu este mai vizibil, mai palpabil și mai strălucitor, cu atât oamenii sunt mai „fericiți” (vers. 2-4). Și închinarea, și sărbătoarea sunt dependente de muzică (vers. 6 și 18). Presiunea mulțimii este atât de puternică, încât, pentru a rezista, este nevoie de o putere supranaturală (vers. 21-24). O apostazie, înainte de a se vedea, se aude (vers. 17-19). O închinare sau o muzică păgână, chiar dacă primește o destinație corectă („o sărbătoare în cinstea Domnului”), va rămâne tot păgână (vers. 5-8). Și, cel mai important, ca să faci distincția între „dumnezeiesc” și „omenesc”, între muzică „creștină” și muzică „păgână”, trebuie să „urci sus pe munte”, în prezența lui Dumnezeu (vers. 15-18).

Acest „munte” se traduce prin relația apropiată cu Dumnezeu. Și Aaron ar fi putut fi „pe munte” dacă s-ar fi străduit să-I placă mai mult Domnului decât oamenilor. Iosua a sesizat existența unei probleme, însă nu a reușit să o concretizeze. Dar Moise, sus pe munte, a fost înștiințat de Însuși Dumnezeu cu privire la realitatea care se petrecea în tabără, fiind astfel sigur de răul săvârșit de popor.

„Noi trebuie să studiem, să medităm și să ne rugăm. Atunci vom avea vederea spirituală necesară pentru a putea vedea în curțile interioare ale templului ceresc. Vom prinde temele cântărilor și ale mulțumirilor corului ceresc adunat în jurul tronului” (6MB, p. 294).

Doamne, dă-ne discernământ în alegerea muzicii!

Provocare:

Fă-ți timp astăzi pentru Dumnezeu, ca să ai putere să te ferești de compromis, ca să poți conștientiza caracterul muzicii Cerului și, astfel, să discerni
binele de rău și în muzica din viața ta!

Cristina Jercău
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor