Împreună

  „Toți cei ce credeau erau împreună la un loc și aveau toate de obște.” (Faptele apostolilor 2:44)

  Ascultă ediția audio aici.

  Împreună – e un cuvânt minunat, nu-i așa? E un cuvânt cald și liniștitor, un cuvânt care spune că cele mai bune lucruri în viață se obțin împreună cu cineva, că drumul parcurs împreună e mai ușor. Mereu m-am gândit cum ar arăta viața noastră dacă noi, frații și surorile de astăzi, am trăi în acest fel. Din păcate, deseori ne comportăm ca cei doi prieteni aflați în barcă împreună cu alții. Barca avea o gaură mare pe partea cealaltă, iar unul dintre prieteni spune: „Ce bine că gaura nu e pe partea noastră!” Săracul, nu înțelegea că erau cu toții în același pericol.

  Cum putem ajunge și noi la unitatea dorită de Dumnezeu? Problema noastră e că am uitat cine suntem și, atunci când nu știi cine ești, nu știi nici ce trebuie să faci și nici încotro trebuie să te îndrepți. Nucleul bisericii primare era format din aproximativ o sută douăzeci de oameni care se rugau împreună într-o cameră. Cu fiecare zi care trecea, înțelegeau din ce în ce mai clar că au petrecut trei ani și jumătate cu Dumnezeul întrupat. Trăiau regretul pierderii unor oportunități unice. Cum ar fi arătat viața lor dacă și-ar fi dat mai repede seama lângă cine au stat? Credeți că ar mai fi dormit în grădina Ghetsimani? Că ar mai fi fugit? Ei au înțeles aceste lucruri și în sufletul lor a apărut vina. Ceea ce i-a ajutat însă să meargă mai departe a fost faptul că, în ciuda stării lor, Isus nu i-a respins niciodată. Din contră, El le-a spus mereu că-i iubește, că ei sunt biserica Lui, că vrea să-i facă martorii Săi în lume.

  Conștientizarea milei, dragostei și iertării divine a născut în ei o dragoste înfocată pentru Hristos și pentru misiunea care le fusese încredințată. Acesta este și secretul vindecării noastre personale și al unității noastre ca biserică: conștientizarea și acceptarea stării noastre de ființe pe deplin cunoscute și, cu toate acestea, pe deplin acceptate.

  Biserica lui Hristos, o comunitate a oamenilor care merg înainte împreună cu bucurie, bazându-se nu pe ce au făcut ei pentru El, ci pe dragostea Lui pentru ei și pe ceea ce face El în favoarea lor.

  Îți mulțumesc, Tată, că prin experiența bisericii mă înveți ceva despre mine, despre Tine și despre ceilalți!

  Provocare:

  Citește astăzi ori de câte ori ai ocazia Ioan 17, apoi gândește-te la modalități concrete prin care această rugăciune poate fi împlinită!

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....