Articolul precedentKimeríthetetlen tudás
  Articolul următorO coroană meritată

  Împreună înainte

  „«Fiule», a răspuns Avraam, «Dumnezeu Însuși va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.» Și au mers amândoi împreună înainte.” (Geneza 22:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria jertfirii lui Isaac este una dintre cele mai cutremurătoare, dar și cele mai sensibile descrieri ale unui eveniment biblic. Tatăl și fiul merg împreună spre necunoscut. Niciunul nu își depășește limitele de a ști ce și cum va fi…, dar merg împreună. Fiul duce lemnele, iar tatăl, focul și pumnalul. „Și au mers amândoi împreună înainte.” Întrebarea fiului răscolește frământările tatălui: „Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său, Avraam, a zis: «Tată!» «Ce este, fiule?», i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: «Iată focul și lemnele, dar unde este mielul pentru arderea-de-tot?» «Fiule», a răspuns Avraam, «Dumnezeu Însuși va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.» Și au mers amândoi împreună înainte” (Geneza 22:7,8; sublinierea noastră, I. S.).

  Nu ne este redat dialogul de pe munte dintre cei doi. Textul este simplu, deși descrie un eveniment incredibil, ca și când toate se petreceau de la sine, în mod normal, fără a se remarca ceva în mod special. De ce? Pentru că cei doi au mers împreună înainte în încredere, iubire, relație tată-fiu și mai ales cu credință în Acela care a purtat de grijă.

  De ce astăzi se face atâta caz de conflictul dintre generații? Oare nu dorește Dumnezeu ca tinerii să beneficieze de experiența, înțelepciunea și credința celor mai în vârstă? Oare nu se bucură bătrânii de elanul, puterea și curajul tinerilor? Avraam și Isaac pot fi un model pentru toți.

  Să ne reevaluăm relația cu părinții… sau cu tinerii. Cu toții avem locul nostru în minunatul plan al lui Dumnezeu pentru lucrarea încredințată fiecăruia la timpul potrivit. Sprijinul reciproc, rugăciunea unora pentru ceilalți și iubirea sunt de neprețuit în aceste vremuri de apus al istoriei.

  Dacă mai ai un părinte sau dacă ești părinte și ai un copil, mergeți împreună înainte chiar de astăzi, și veți trece cu bine prin cele mai complicate, dar și cele mai frumoase experiențe alături de Isus!

  Doamne, ajută-ne să împlinim rugăciunea Ta pentru unitate în familiile noastre!

  Provocare:

  Dacă sunt în viață, roagă-te astăzi în mod special pentru părinții tăi! Dacă nu mai sunt, gândește-te la sfaturile lor! Este ceva ce încă nu ai pus în practică?

  Iosif Suciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...