Toți ca unul

„Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:34,35)

Ascultă ediția audio aici.

În ediția din 1976 a Jocurilor Olimpice Speciale de la Seattle, la care participau persoane cu handicap, la linia de start pentru proba de 100 de metri s-au aliniat nouă concurenți. Imediat ce s-a dat startul, toți au început să învârtă din răsputeri de roțile cărucioarelor, în afară de un băiat, care s-a lovit de o bordură și s-a răsturnat. Auzindu-l plângând, ceilalți concurenți s-au oprit și s-au întors să-l ajute. În scurt timp, toți cei nouă concurenți au trecut linia de sosire ținându-se de mâini, în aplauzele spectatorilor.

Ce lecție impresionantă! Acești oameni, poate lipsiți de multe din binecuvântările de care avem parte noi, au acționat într-o manieră plină de dragoste și milă. Nu a contat premiul, ci faptul că toți au putut trece linia de sosire. Fără să își propună asta la începutul cursei, ei au oferit lumii un exemplu de împreună simțire, inspirat din lucrarea Domnului Isus. Plin de milă și iubire pentru noi, El ne este alături în această „cursă” spre Împărăția Sa. Uneori avem impresia că suntem într-o competiție cu ceilalți. Așa că facem eforturi disperate să îi depășim în educație, bogăție, îmbrăcăminte sau chiar binefacere sau implicare misionară. Adevărul este însă că nu suntem într-o competiție cu ceilalți, ci doar cu noi înșine. În Împărăția cerurilor nu vom intra dacă suntem mai buni decât ceilalți, ci dacă suntem dispuși să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie singurul mare și bun în viața noastră. În marea zi a reîntâlnirii toți vor fi învingători, spre slava aceluiași Dumnezeu care i-a ținut de mână în tot timpul călătoriei lor. Când ne uităm în spate bucuroși că ceilalți sunt în urmă, alergăm de fapt într-o direcție greșită.

Ce frumos ar fi ca noi, urmașii Domnului, în lumina adevărului, să alergăm în aceeași direcție, ajutându-ne unii pe alții, preocupați sincer ca toți să treacă linia de sosire! Împreună, ținându-ne strâns unul de celălalt și toți de Hristos, să încheiem câștigători cursa! Privindu-ne, oamenii vor cunoaște că suntem ucenicii Lui, iar atunci vor dori să-L cunoască pe El, adevăratul Învingător!

Doamne, ajută-ne să ne iubim așa cum ne-ai iubit Tu! Dă-ne putere să urmăm exemplul Tău!

Provocare:

Gândește-te astăzi la o persoană care ar avea nevoie de ajutorul tău! Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să fii aproape de fratele tău!

Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor