Articolul precedentA szeretet krisztusi királysága
  Articolul următorSlujirea

  Toți ca unul

  „Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:34,35)

  Ascultă ediția audio aici.

  În ediția din 1976 a Jocurilor Olimpice Speciale de la Seattle, la care participau persoane cu handicap, la linia de start pentru proba de 100 de metri s-au aliniat nouă concurenți. Imediat ce s-a dat startul, toți au început să învârtă din răsputeri de roțile cărucioarelor, în afară de un băiat, care s-a lovit de o bordură și s-a răsturnat. Auzindu-l plângând, ceilalți concurenți s-au oprit și s-au întors să-l ajute. În scurt timp, toți cei nouă concurenți au trecut linia de sosire ținându-se de mâini, în aplauzele spectatorilor.

  Ce lecție impresionantă! Acești oameni, poate lipsiți de multe din binecuvântările de care avem parte noi, au acționat într-o manieră plină de dragoste și milă. Nu a contat premiul, ci faptul că toți au putut trece linia de sosire. Fără să își propună asta la începutul cursei, ei au oferit lumii un exemplu de împreună simțire, inspirat din lucrarea Domnului Isus. Plin de milă și iubire pentru noi, El ne este alături în această „cursă” spre Împărăția Sa. Uneori avem impresia că suntem într-o competiție cu ceilalți. Așa că facem eforturi disperate să îi depășim în educație, bogăție, îmbrăcăminte sau chiar binefacere sau implicare misionară. Adevărul este însă că nu suntem într-o competiție cu ceilalți, ci doar cu noi înșine. În Împărăția cerurilor nu vom intra dacă suntem mai buni decât ceilalți, ci dacă suntem dispuși să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie singurul mare și bun în viața noastră. În marea zi a reîntâlnirii toți vor fi învingători, spre slava aceluiași Dumnezeu care i-a ținut de mână în tot timpul călătoriei lor. Când ne uităm în spate bucuroși că ceilalți sunt în urmă, alergăm de fapt într-o direcție greșită.

  Ce frumos ar fi ca noi, urmașii Domnului, în lumina adevărului, să alergăm în aceeași direcție, ajutându-ne unii pe alții, preocupați sincer ca toți să treacă linia de sosire! Împreună, ținându-ne strâns unul de celălalt și toți de Hristos, să încheiem câștigători cursa! Privindu-ne, oamenii vor cunoaște că suntem ucenicii Lui, iar atunci vor dori să-L cunoască pe El, adevăratul Învingător!

  Doamne, ajută-ne să ne iubim așa cum ne-ai iubit Tu! Dă-ne putere să urmăm exemplul Tău!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la o persoană care ar avea nevoie de ajutorul tău! Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să fii aproape de fratele tău!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...