Articolul precedentA szombat az örökkévalóságban
  Articolul următorNeuronii-oglindă

  Uniți în Isus

  „Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulți, suntem un trup, căci toți luăm o parte din aceeași pâine.” (1 Corinteni 10:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Metafora trupului, folosită adesea pentru a ilustra ideea de comunitate și unitate a bisericii, a fost deseori preluată, mai ales în momentele solemne ale Sfintei Cine. Prin împărtășirea cu simbolurile sfinte, comemorarea actului umilinței, se dorește să se șteargă disensiunile, să se regăsească iertarea și să se aducă unitatea în biserică.

  Dacă a fost un timp când Satana a atacat unitatea bisericii, acesta este mai mult ca oricând momentul de acum, în apropierea finalului istoriei acestui Pământ. Familii lipsite de unitate, părinți în conflict cu copiii, bătrâni dezamăgiți de tineri, tineri neînțeleși și neiubiți pentru că nu corespund așteptărilor, biserici revoltate împotriva pastorilor și reformatori independenți rupându-se din trup… Poate părea o imagine nefirească pentru un trup, dar acesta este tabloul unei biserici aflate sub asediu, în care unitatea este pe cale de dispariție.

  Sănătatea și integritatea trupului țin de armonia existentă între toate componentele acestuia. În ciuda imperfecțiunilor, picioarele rămân în trup chiar dacă sunt obosite, mâinile lucrează în continuare chiar dacă sunt crăpate, iar inima își duce activitatea încontinuu, pentru întreg organismul. Este adevărat că uneori ochii observă toate aceste imperfecțiuni ale propriului corp, dar nu se dezic de el, ci caută să îndrepte ce se poate.

  În calitate de ochi, în biserică, poate ați observat multe imperfecțiuni: copii neastâmpărați, tineri nespirituali, părinți absenți, bătrâni care se opun schimbării, lideri neinspirați, vorbitori nepregătiți, muzicieni lumești sau comitete nedrepte. Pentru a nu pierde unitatea, avem o singură soluție: să luăm din aceeași Pâine, să bem din același Izvor și să-L lăsăm pe Isus să ne fie Cap.

  Părinte, avem nevoie mai mult ca oricând să-Ți unești poporul sub aceleași simțăminte, pentru lupta ce ne stă înainte!

  Provocare:

  Meditează la acest citat: „În aceste zile este necesar ca unitatea noastră să aibă un caracter care să reziste încercării… Avem multe lecții de învățat și multe, multe altele de care trebuie să ne dezvățăm. […] Atâta vreme cât ținem la ideile și la opiniile noastre cu o insistență hotărâtă, nu putem avea unitatea pentru care S-a rugat Domnul Hristos” (MPSE, p. 42)!

  Felix Mușat
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...