Articolul precedentÖrök biztonság
  Articolul următorPotenţialul uman

  Rugăciunea specială a lui Isus

  „Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Până în 1991, Africa de Sud trecuse printr-o perioadă de opresiune: apartheidul – o politică de discriminare rasială ce impunea ca negrii să trăiască separați de albi, fără drepturi politice, economice sau educaționale. Eliberat din închisoare după 27 de ani de detenție, Nelson Mandela a devenit președintele Congresului Național African. Acesta a condus negocierile cu președintele Klerk pentru abolirea politicii de apartheid și organizarea de alegeri universale. În anul 1994, în urma victoriei partidului său, s-a format un guvern de uniune națională.

  Cu ocazia Cupei Mondiale găzduite de Africa de Sud în anul 1995, președintele Nelson Mandela s-a implicat apoi personal în organizarea și motivarea echipei naționale de rugby, simțind că echipa poate face marea performanță, ceea ce urma să ducă la unitate națională și la rezolvarea problemelor rasiale. Așa că și-a îndemnat conaționalii de toate culorile să susțină echipa națională, alcătuită predominant din jucători albi. Miracolul s-a produs: Nelson Mandela i-a înmânat Cupa Mondială lui François Pienaar, căpitanul alb al echipei Africii de Sud, după finala câștigată împotriva Noii Zeelande. A fost un moment important al reconcilierii dintre populația majoritară și minoritatea albă din Africa de Sud.

  Segregație… Reconciliere… Vedem singuri cum păcatul separă, ridică ziduri, dar Isus Hristos este singurul care le poate demola! El face marea reconciliere între oameni și între om și Dumnezeu. Simți că nu poți găsi calea de împăcare în familie? Ți se pare că s-au format diferențe și distanțe prea mari între tine și partenerul de viață, între tine și adolescentul tău? Vino la Hristos, și El îți va uni din nou casa, familia! Când oamenii au strigat la El, Isus a unit națiuni separate de secole… Doar El poate face această minune și în casa ta!

  Doamne, ajută-mă să fiu un om al păcii și lasă Tu pacea ta în familii și în biserică! Avem atât de multă nevoie de ea!

  Provocare:

  Care crezi că sunt cele mai mari obstacole în calea unității din familia și biserica ta? Propune-ți să pui deoparte o zi de post pentru a vorbi cu Dumnezeu despre ele!

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...