Unitatea – un leac pentru victorie

  „Iată ce plăcut și ce dulce este să locuiască frații împreună!” (Psalmii 133:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  În familiile cu copii, părinții asistă la mici supărări între frați, momente care nu de puține ori par drame, conflicte armate sau povești de spionaj. Într-o seară, înainte de culcare, doi frați își desfășurau ostilitățile când mama intră în cameră și pe loc încercă să îi convingă să facă pace. Argumentul ultim:

  — Copii, dacă Domnul Isus ar veni în noaptea aceasta și v-ar găsi certați, ar fi bine?

  Fratele mai mare, silit de forța argumentului, întinse mâna spre împăcare, dar printre dinți îi spuse fratelui mai mic:

  — Dacă nu vine Domnul în noaptea asta, ți-arăt eu mâine dimineață!

  Amuzant răspuns, dar realitatea lui ne copleșește. Unitatea este un spirit, o atmosferă, este pământul fertil în care poate să crească credința și se pot naște redeșteptările. Gândește-te la ucenicii care erau dezbinați și care au învățat apoi unitatea pentru ca abia după aceea să primească ploaia timpurie! Să se întâmple altfel în momentul ploii târzii? Cât de mult a insistat Domnul Isus în rugăciunea Sa din Ioan 17 asupra unității, adică asupra unui climat de pace internă, de lipsă a spiritului de critică și de bârfă, asupra unei biserici fără răutăți și acuzații, fie ele chiar sub mantia unui program de reformare a bisericii! Nu-i așa că ne justificăm adesea răutățile, spiritul de critică și condamnarea fraților prin argumente ce țin de reformă? Și, fără să ne dăm seama, lovim în biserica lui Hristos. Iar pagubele cresc. Este poate timpul când biserica trebuie să strângă rândurile. Este poate timpul de aur când trebuie să înțelegem că fiecare trebuie să se cerceteze personal, să se smerească și să-și mărturisească păcatul. Suntem un corp de oameni care trebuie să învețe de la Mântuitor să se iubească. Avem adevărul, ne lipsește iubirea. O putem recăpăta pe măsură ce lăsăm armele și ne îmbrățișăm frații.

  Doamne, unește biserica din țara noastră în cel mai sfânt spirit al pocăinței!

  Provocare:

  Puternic este omul care caută iertarea, împăcarea și unitatea. Dacă există cineva căruia să îi întinzi mâna împăcării, astăzi este ziua să faci acest lucru.

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....