Articolul precedentA mennyei ország jellemzői
  Articolul următorPacea lui Hristos

  Judecător al tuturor

  Căci mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși. Matei 22:14

  Ascultă ediția audio aici.

  Când gospodarul a venit în piață și a găsit oameni care nu aveau de lucru, i-a întrebat: „«De ce stați aici toată ziua fără lucru?» Ei au răspuns: «Pentru că nu ne-a tocmit nimeni»” (Matei 20:6,7). Niciunul dintre cei chemați în ceasul al unsprezecelea nu se afla acolo de dimineață. Ei nu refuzaseră chemarea. Cei care refuză și apoi regretă ar face bine să se pocăiască, întrucât nu este fără pericole atitudinea de a trata superficial prima chemare a milei. (…) Domnul cere să fie folosit foc sacru în serviciul Său. Noi trebuie să ducem mesajul Stăpânului divin la ființele umane din jur. Acest lucru va impresiona inimile.

  În oricare parte a viei lui Dumnezeu ar lucra, cei implicați au nevoie să-și examineze foarte atent propria inimă. Dacă sunt înclinați să se înalțe pe ei înșiși și să îi disprețuiască pe alții, inima lor are nevoie să fie schimbată în așa măsură încât să nu-și mai evalueze singuri propria lucrare și lucrarea altora.

  Noi avem nevoie de o atitudine de dragoste și adevărată dependență de Dumnezeu. Atunci când avem credință fără rezerve în El, care este Adevărul, ar trebui să ne dăm seama că îngrijorarea și nesiguranța nu sunt necesare. Indiferent ce lucrare facem, trebuie să o facem pentru Hristos. Sunt o mulțime de lucruri trecătoare care trebuie făcute pentru Dumnezeu. Cei necredincioși ar putea face această lucrare în mod mecanic pentru salariul pe care îl primesc. Ei nu cunosc bucuria de a colabora cu Maestrul. Nu este niciun pic de spiritualitate în activitatea pe care o fac pentru propriul interes. Le guvernează viața motivații obișnuite, aspirații obișnuite, surse de inspirație obișnuite, dorința de a fi considerați capabili de către ceilalți. Unii ca aceștia primesc lauda de la oameni, dar nu de la Dumnezeu.

  Cei care sunt cu adevărat uniți cu Hristos nu lucrează pentru salariul pe care îl primesc. Cei care colaborează cu Dumnezeu nu însetează după înălțare de sine. În marea zi de pe urmă se vor lua niște decizii care vor fi o mare surpriză pentru mulți. Judecata omenească nu va avea niciun rol în hotărârile care se vor lua atunci. Hristos poate și va judeca fiecare caz, pentru că toată judecata I-a fost încredințată Lui de către Tatăl. El va evalua slujirea dintr-o perspectivă care este invizibilă pentru oameni. Cele mai ascunse lucruri sunt complet descoperite în fața ochilor Săi atotvăzători. Când Judecătorul tuturor ființelor umane Își va face cercetările, mulți dintre cei pe care evaluarea umană i-a așezat în frunte vor fi trimiși la coadă, iar cei care au fost așezați în poziția cea mai de jos de către oameni vor fi luați și puși în față. – Review and Herald, 31 iulie 1900

  Gândesc mai departe

  Când am auzit ultima dată aplauzele Cerului pentru un act de slujire neegoistă?

  https://youtu.be/2eTy1nnSEeg

  Isus, nume mai presus de orice nume
  Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....