Creator al ființei noastre

  Căci în El avem viața, mișcarea și ființa. Faptele 17:28

  Ascultă ediția audio aici.

  Prin cultivarea pământului, prin îmblânzirea și stăpânirea solului, constant pot fi învățate lecții. Nimeni să nu creadă că un teren sălbatic, nelucrat, va aduce imediat o recoltă. Pentru semănarea seminței este necesară o lucrare de pregătire a solului, care se realizează numai printr-o muncă atentă, serioasă și perseverentă.

  Tot așa este și în lucrarea spirituală din inima omului. Cei care doresc să aibă rezultate în urma cultivării pământului trebuie să lucreze având în inimă Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci vor găsi ogorul necultivat al inimii desțelenit de influența Duhul Sfânt, care îl sensibilizează și îl supune. Dacă nu este lucrat din greu, pământul nu va aduce nicio recoltă. Așa este și cu solul inimii. Înainte de a aduce roade spre slava lui Dumnezeu, Duhul Său trebuie să lucreze asupra inimii, să o disciplineze și să o înnobileze.

  Nu se pot obține bogățiile pământului dacă acesta este lucrat sporadic. Pământul trebuie îngrijit cu atenție, zi de zi. Trebuie arat des și adânc, cu scopul de a îndepărta buruienile care iau hrana semințelor bune. Așa se pregătesc pentru seceriș cei care ară și seamănă. Nimeni nu trebuie să stea inactiv în mijlocul câmpului, privindu-și cu tristețe speranțele spulberate.

  Cei care lucrează pământul, învățând lecțiile spirituale ale naturii, vor fi binecuvântați de Dumnezeu. Când cultivă pământul, agricultorul cunoaște doar într-o mică măsură comorile care i se vor dezvălui. Deși nu trebuie să disprețuiască învățătura pe care o poate acumula de la cei cu experiență și din informațiile împărtășite de cei luminați, el trebuie să învețe singur anumite lecții. (…) Cultivarea pământului se va dovedi o școală pentru suflet.

  Cel care face să răsară firul verde din sămânță, care îngrijește planta zi și noapte și îi dă putere să se dezvolte este chiar Creatorul ființei noastre, Împăratul cerurilor. El manifestă o grijă și un interes mult mai mare față de copiii Săi. În timp ce semănătorul om plantează semințele ca să ne întrețină viața pământească, Semănătorul ceresc va planta în suflet acea sămânță care aduce roade pentru viața veșnică. – Parabolele Domnului Hristos, pp. 88, 89

  Gândesc mai departe

  Este solul inimii mele gata să primească sămânța pe care divinul Semănător vrea să o planteze în mine astăzi?

  Isus, nume mai presus de orice nume
  Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...