Autor al învierii

Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” Ioan 11:25

Ascultă ediția audio aici.

Isus i-a încurajat Martei credința, zicând: „Fratele tău va învia.” Răspunsul Lui nu urmărea să-i dea speranța unei schimbări imediate. El a dus gândurile Martei dincolo de învierea pe loc a fratelui ei și le-a ațintit asupra învierii drepților. A făcut lucrul acesta ca ea să vadă în învierea lui Lazăr o garanție a învierii tuturor neprihăniților morți și o asigurare că lucrul acesta se va realiza prin puterea Mântuitorului.

Marta a răspuns: „Știu că va învia la înviere, în ziua de apoi.” Căutând mai departe să imprime o direcție corectă credinței ei, Isus a zis: „Eu sunt Învierea și Viața.” În Hristos e viața, originară, neîmprumutată, nederivată. „Cine are pe Fiul are viața” (1 Ioan 5:12). Dumnezeirea lui Hristos este o asigurare pentru cel credincios că va avea viața veșnică. „Cine crede în Mine”, a zis Isus, „chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?” Hristos privea acum la a doua Sa venire. Atunci, drepții cei morți vor învia în corp nesupus putrezirii, iar drepții cei vii vor fi duși în cer fără să vadă moartea. Minunea pe care Hristos era gata să o săvârșească, prin învierea lui Lazăr, urma să reprezinte învierea tuturor celor neprihăniți. Prin cuvântul și acțiunile Sale, El S-a declarat Autor al învierii. Acela care curând trebuia să moară pe cruce avea cheile morții, ca biruitor asupra mormântului, și Își afirma dreptul și puterea de a da viață veșnică.

La cuvintele Mântuitorului: „Crezi lucrul acesta?”, Marta a răspuns: „Da, Doamne, cred că Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume!” Ea nu înțelesese în toată semnificația lor cuvintele lui Hristos, dar își mărturisea credința în divinitatea Lui și încrederea că El putea să facă tot ce dorea. – Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 530

Gândesc mai departe

Inima Martei era frântă când Isus i-a spus cuvinte pe care ea nu le mai auzise niciodată, iar, de înțeles, nici atât. Cât de mult din credința mea în Isus depinde de ceea ce pot să înțeleg? Ceea ce nu știu despre Isus influențează ceea ce știu despre El?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor