Articolul precedentKrisztus halála
  Articolul următorNădejde amânată

  Învingător care Își revendică victoria

  El dă tărie celui obosit și mărește puterea celui ce cade în leșin. Isaia 40:29

  Ascultă ediția audio aici.

  Planul special al lui Satana este să-i ducă pe oameni în păcat, pentru ca apoi să-i lase, neajutorați și tremurând, cuprinși de teama de a cere iertare. Dar de ce să ne temem, când Dumnezeu a zis: „Afară numai dacă vor căuta ocrotirea Mea, vor face pace cu Mine, da, vor face pace cu Mine” (Isaia 27:5)? Dumnezeu a pregătit toate mijloacele pentru a veni în ajutorul nostru. El ne încurajează pe toate căile să venim la Hristos.

  Domnul Hristos Și-a adus ca jertfă trupul zdrobit, ca să răscumpere moștenirea lui Dumnezeu și să-i acorde omului căzut o nouă șansă. „De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei” (Evrei 7:25). Prin viața Sa fără pată, prin ascultarea Sa și prin moartea Sa pe crucea Golgotei, Domnul Hristos a mijlocit pentru omenirea pierdută. Iar acum, Căpetenia mântuirii noastre mijlocește pentru noi nu ca un simplu solicitant, ci ca un Învingător care Își revendică victoria. Jertfa Sa este deplină, iar ca Mijlocitor al nostru El aduce la îndeplinire lucrarea pe care Și-a asumat-o de bunăvoie, prezentând înaintea lui Dumnezeu meritele Sale neprihănite și rugăciunile, mărturisirile și mulțumirile poporului Său. (…) Jertfa Domnului Hristos este primită în întregime și iertarea acoperă toate păcatele.

  Domnul Hristos S-a angajat să fie Înlocuitorul și Garantul nostru, iar El nu trece cu vederea pe nimeni. Acela care nu a putut să privească la ființele umane expuse ruinei veșnice fără ca sufletul Său să nu fie cuprins de milă, ci a mers pentru ele până la moarte, va privi cu îndurare și compasiune fiecare suflet care își dă seama că nu se poate salva singur.

  Domnul nu va privi la niciun om care se roagă tremurând fără să-l ajute și să-l ridice. Acela care, prin propria jertfă, a pus la dispoziția omului un tezaur inepuizabil de putere morală nu va da greș în a folosi această putere în favoarea noastră. Ne putem aduce păcatele și necazurile la picioarele Lui, pentru că El ne iubește. Fiecare privire și fiecare cuvânt al Său ne inspiră încredere. El ne va modela caracterul după voia Sa.

  În întreaga oștire satanică nu există nicio putere care să învingă un suflet ce se aruncă în brațele Domnului Hristos cu o credință simplă. „El dă tărie celui obosit și mărește puterea celui care cade în leșin” (Isaia 40:29). – Parabolele Domnului Hristos, pp. 156, 157

  Gândesc mai departe

  Cum pot să am acces la „tezaurul inepuizabil de putere morală” al lui Hristos?

  Isus, nume mai presus de orice nume
  Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....