Conducător divin

Așa că după roadele lor îi veți cunoaște. Matei 7:20

Ascultă ediția audio aici.

Lucrarea de făcut în această perioadă este aceea de a-i îndrepta atenția fiecărui creștin la cea mai importantă misiune de îndeplinit. Aceasta este cultivarea viei Domnului. În via aceasta, fiecare om are o parcelă și un loc stabilit de Domnul. Succesul fiecăruia depinde de relația personală cu singurul Conducător divin. Harul și dragostea Domnului nostru Isus Hristos și relația Sa duioasă cu biserica Sa de pe pământ trebuie să se manifeste prin dezvoltarea lucrării Sale și prin evanghelizarea oamenilor din cât mai multe locuri. Principiile cerești ale adevărului și ale neprihănirii trebuie să se vadă cu o claritate tot mai mare în viața urmașilor lui Hristos. În activitățile noastre trebuie să se vadă mai mult altruism și mai multă dăruire decât s-a văzut oricând în biserici de la revărsarea Duhului Sfânt din Ziua Cincizecimii și până acum. Nicio urmă de egoism și de monopol lumesc nu trebuie să aibă nici cea mai vagă influență asupra oamenilor care veghează, lucrează și se roagă pentru cea de-a doua venire a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos pe norii cerului, cu putere și slavă mare.

Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă am închide ferestrele sufletului dinspre lume și le-am deschide pe cele dinspre cer, fiecare instituție înființată ar fi o lumină puternică în lume. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. Cei din poporul lui Dumnezeu nu sunt după voia Sa dacă nu primesc un plus de putere a Duhului Sfânt. Relația lor unul cu altul trebuie să fie atât de curată și autentică, încât prin cuvintele, sentimentele și însușirile lor să arate că sunt una cu Hristos. Ei trebuie să fie ca niște semne și minuni în lumea noastră, făcând să progreseze în mod înțelept fiecare domeniu al lucrării. Iar diferitele părți ale lucrării să fie într-o legătură atât de armonioasă una cu cealaltă, încât toate să funcționeze ca o mașinărie bine reglată. Atunci va fi înțeleasă bucuria mântuirii lui Hristos. Atunci nu se va vedea niciuna dintre manifestările actuale ale acelora cărora li s-a încredințat lucrarea de a transmite lumina adevărului, dar care nu au manifestat principiile adevărului în relațiile dintre ei și nu au făcut lucrarea Domnului într-un mod care să-I dea slavă. – Solii alese, vol. 1, pp. 113, 114

Gândesc mai departe

La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

Isus, nume mai presus de orice nume
Isus, nume mai presus de orice nume
Acest devoțional îți va face cunoștință cu Isus, în cazul în care nu L-ai întâlnit deja pe Cel care Și-a dat viața pentru tine. Dacă deja ai simțit atingerea iubitoare a Mântuitorului, avem certitudinea că această lectură zilnică îți va îmbogăți relația cu El. Faptul de a-L face cunoscut a fost marele puls al vieții și lucrării lui Ellen White. Rugăciunea noastră este ca această moștenire să fie transmisă mai departe prin intermediul tău, până când toți Îl vom striga pe nume pe Isus - nume mai presus de orice nume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor