SIMPLITATEA

Dar mă tem că, după cum șarpele a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui, tot așa și gândurile voastre să nu se strice de la curăția și credincioșia care este față de Hristos.
2 Corinteni 11:3

Ascultă ediția audio aici.

Acela care va păstra simplitatea în toate obiceiurile și practicile sale, înfrânându-și apetitul și controlându-și pasiunile, își va putea păstra puterile mintale viguroase, active, gata să priceapă imediat tot ce solicită gândirea sau acțiunea, agere în a discerne între ce este sfânt și ce este nesfânt, gata să se angajeze în orice lucrare pentru slava lui Dumnezeu și pentru binele omenirii (Signs of the Times, 29 septembrie 1881).

Cei mici să fie educați într-o simplitate copilărească. Ei trebuie educați să fie mulțumiți cu micile îndatoriri folositoare și să se bucure de plăcerile și experiențele potrivite vârstei lor. Copilăria corespunde firului verde din parabolă, iar firul verde are o frumusețe deosebită în el însuși. Copiii nu trebuie forțați la o maturizare precoce, ci, atâta timp cât este posibil, ei să păstreze prospețimea și drăgălășenia primilor ani. Cu cât viața copilului este mai liniștită și mai simplă – cu cât este mai liberă de emoții artificiale și mai în armonie cu natura – cu atât va fi mai favorabilă dezvoltării puterilor fizice, mintale și spirituale.

Prin exemplul lor, părinții trebuie să încurajeze formarea de obiceiuri simple și să-i țină cât mai departe pe copiii lor de ceea ce este artificial, îndreptându-i spre o viață naturală. Copiii cei mai atrăgători sunt cei care sunt cât mai naturali și mai simpli (Îndrumarea copilului, p. 139).

Cel mai mare Învățător pe care L-a cunoscut vreodată lumea a fost admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El a prezentat adevărul divin în așa fel încât până și copiii au putut să-i înțeleagă cuvintele și, în același timp, a atras atenția celor mai educați și a celor mai profunzi gânditori ai lumii. Prin folosirea unor ilustrații familiare, El a făcut ca adevărul să fie clar pentru mintea oamenilor obișnuiți. În simplitate, El a semănat sămânța adevărului Evangheliei în mintea și în inima ascultătorilor Săi, și aceasta a răsărit și a adus un seceriș pentru viața veșnică (Youth’s Instructor, mai 1893).

Slava Sa (a lui Hristos) a stat în simplitatea Sa (Sfaturi pentru sănătate, p. 320).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor