ELIBERAȚI DE JUGURI ȘI LANȚURI

Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanțurile răutății, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriți și rupe orice fel de jug.
Isaia 58:6

Ascultă ediția audio aici.

Acest verset ne amintește de importanța de a fi liberi și eliberați de orice fel de robie și jug în viața noastră.

Într-un sat din India, trăia o femeie pe nume Anjali. A fost căsătorită la vârsta de 16 ani și a început să aibă probleme cu soțul ei, care o învinuia pentru orice lucru care mergea prost în viața lui. Apoi a fost abuzată fizic și emoțional de către soțul ei. Deși știa că este greșit ceea ce i se întâmplă, Anjali nu a putut să plece din relația abuzivă din cauza normelor culturale și a faptului că nu avea unde să meargă.

În cele din urmă, Anjali a ajuns la un centru de reabilitare pentru femei care au fost victime ale violenței domestice. A învățat despre drepturile ei și, treptat, și-a recăpătat încrederea în sine. A reușit să își construiască o viață nouă, liberă de abuz și de jugul relației sale toxice.

Această poveste este un exemplu al modului în care putem fi eliberați de jugurile și lanțurile răutății din viața noastră. În textul din Isaia, Dumnezeu ne îndeamnă să rupem orice fel de jug, să dezlegăm lanțurile răutății și să devenim liberi. Aceasta se aplică nu doar relațiilor abuzive, ci și dependențelor, obiceiurilor proaste și altor forme de robie.

O aplicare practică a acestui text este să încercăm să identificăm orice fel de jug care ne ține în robie și să lucrăm la eliberarea noastră. Acest lucru poate însemna să recunoaștem că avem o problemă și să căutăm ajutor, prin discutarea problemei cu un prieten de încredere, cu pastorul sau cu un specialist în domeniu.

În unele cazuri va fi nevoie de rugăciune și post, de eforturi perseverente pentru a fi biruite obiceiuri rele și adicțiile. Putem avea certitudinea că, atunci când îl cerem, ajutorul lui Dumnezeu pentru eliberarea de orice fel de jug ne va fi asigurat.

Ce pace și împlinire experimentează cel care scapă de lanțurile răutății, de legăturile robiei și se bucură de libertatea de a trăi frumos, sănătos, în deplin acord cu ceea ce vrea Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

 

autor: Oana Lelia Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video