ÎNDELUNGA RĂBDARE: CUM SĂ CULTIVĂM VIRTUȚILE CREȘTINE

Astfel, dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.
Coloseni 3:12

Ascultă ediția audio aici.

Ellen White, în cartea Divina vindecare, ne îndeamnă să fim uneltele lui Hristos, ajutându-i pe cei greșiți și cu lipsuri să experimenteze transformarea și vindecarea în Hristos. „Mântuitorul privește cu o duioșie infinită asupra sufletelor pe care le-a răscumpărat cu sângele Său. […] Lucrătorul creștin poate fi unealta lui Hristos, pentru a-i atrage la Mântuitorul pe cei greșiți și cu lipsuri. Prin înțelepciune și tact, el îi poate lega de inima sa, le poate da curaj și speranță și, prin harul lui Hristos, îi poate vedea transformați în ce privește caracterul, astfel încât să se poată spune despre ei: «Împărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei»” (p. 44).

Virtuțile creștine nu se dezvoltă peste noapte. Ele necesită angajament, răbdare și disciplină pentru a fi cultivate în inimile și viețile noastre. Acest proces de transformare a caracterului nostru presupune o colaborare activă cu Dumnezeu și deschiderea inimii noastre către lucrarea Sa transformatoare.

Iată și două sfaturi practice pentru cultivarea virtuților creștine:

1. Fii conștient de gândurile și atitudinile tale și roagă-te pentru răbdare și înțelegere în momentele de iritare sau frustrare!

2. Ai răbdare cu tine însuți și cu alții, așteptând ca Dumnezeu să lucreze în viețile voastre!

Dezvoltarea virtuților creștine reprezintă un proces continuu de apropiere de Dumnezeu și transformare prin El. Pe măsură ce cultivăm aceste virtuți, vom deveni tot mai mult asemenea lui Hristos și vom putea sluji și binecuvânta pe cei din jur.

Azi, meditează la virtuțile menționate în verset și propune-ți să le cultivi în viața ta. Rugăciunea și încrederea în Dumnezeu te vor ajuta să te apropii de cei care au nevoie de sprijin și încurajare.

 

autor: Patricia Oltean

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor