DARUL LUI DUMNEZEU

În ziua aceea vei zice: „Te laud, Doamne, căci ai fost supărat pe mine, dar mânia Ta s-a potolit și m-ai mângâiat! Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere și nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit.”
Isaia 12:1,2

Ascultă ediția audio aici.

Am suferit, dar m-am vindecat. Pentru că am învățat. Am învățat că iubirea de Dumnezeu înseamnă acceptarea voii Sale, îmbrățișarea planului Său, cu credința că El știe ce e mai bine pentru noi.

Suntem slabi, mici și limitați, iar asta ne aduce în situația de a-L dezamăgi pe Dumnezeu cu vorbele și gândurile noastre. Când, după 23 de ani de căsnicie, soțul meu a decis ca într-un concediu de familie să îmi spună că, de câteva luni bune, iubește o altă femeie, am trăit ceea ce, consideram eu atunci, era coșmarul vieții mele.

A urmat apoi momentul în care am spus, pentru o clipă, că Dumnezeu nu există, dacă un lucru atât de simplu nu mi-a putut oferi. Nu-L rugasem să îmi dea lucruri materiale, ci doar să îmi țină aproape familia, să îmi pot crește copiii într-un cămin creștin, în care să înțeleagă valoarea lui Dumnezeu și să cunoască teama și iubirea față de El. L-am renegat, L-am criticat, judecat și I-am întors spatele.

Mai târziu am înțeles că în acele momente grele Dumnezeu era mai aproape de mine decât oricând. Mi-a oferit eliberare și împăcare, trebuia doar ca eu să înțeleg asta. Într-o zi când eram căzută, lumina a venit de la fiul meu cel mare, Samuel, care a venit și mi-a spus: „Mama, omul ăsta toată viața te-a mințit. Omul ăsta toată viața te-a înșelat. Consideră despărțirea cel mai mare dar pe care Dumnezeu a putut să ți-l dea.”

A fost ca un duș rece. Am plâns și mi-am cerut iertare. Am înțeles că Dumnezeu mă iubește și mă ține în brațele Lui, iar atunci când nu știu și nu pot să iau decizii, El le ia în locul meu. Pe cele mai bune. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut și face, în fiecare zi, pentru mine. Pentru că Dumnezeu nu dă niciodată greș. Dumnezeu este iubire.

De aceea voi fi plină de încredere și nu mă voi teme de nimic, căci Domnul este tăria mea și pricina laudelor mele. El m-a mântuit!

 

autor: Liliana Nicoleta Moraru

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor