BUCURIA CA MEDICAMENT

Să se bucure și să se înveselească în Tine toți cei ce Te caută! Cei ce iubesc mântuirea Ta să zică fără încetare: „Mărit să fie Domnul!”
Psalmii 40:16

Ascultă ediția audio aici.

John Davison Rockefeller, născut în 1939, a fost la vremea lui cel mai bogat om de afaceri din întreaga lume. Dar deodată s-a trezit că nu mai avea pentru ce lupta, nu mai avea nicio culme de atins, avea tot ce își dorea și nimic nu-l mai făcea fericit. În această stare a făcut un ulcer care l-a chinuit mulți ani. Un pastor baptist i-a sugerat să se ocupe de fapte caritabile. Văzând bucuria pe fețele celor sărmani, un susur de bucurie a început să inunde și sufletul lui. A început să poată dormi opt ore, ulcerul a dat înapoi și i-a permis să revină la o dietă normală. Corpul său a căpătat mai multă vigoare și putere de muncă.

Biblia vorbește mult despre bucurie și ne asigură că dorința lui Dumnezeu pentru noi este să fim fericiți. Isus a spus că vrea ca bucuria noastră să fie deplină. Dar ce ar trebui să facem dacă nu mai avem bucurie, dacă ajungem la un moment dat să nu ne mai bucurăm de nimic, deși în jurul nostru sunt atâtea motive de bucurie? Constatăm cu surprindere că, odată cu lipsa bucuriei, ne pierdem și sănătatea, pentru că bucuria este un factor esențial al sănătății.

Dumnezeu dă bogății celor bogați nu pentru foloasele lor egoiste, ci pentru ca ei să aibă grijă de cei săraci. Egoismul ne împiedică să vedem lucrul acesta foarte clar, dar exemplul lui Rockefeller ne-ar putea deschide ochii. Când îi facem fericiți pe alții, bucuria lor produce bucurie în sufletele noastre.

Însă temelia oricărei bucurii este Dumnezeu Însuși. El este izvorul vieții și al bucuriei. Bucuriile care nu sunt întemeiate pe El nu rezistă multă vreme. De aceea textul de mai sus ne îndeamnă să ne „înveselim” în Domnul și să facem din lauda la adresa Domnului un motiv de închinare zilnică.

Viața este un cadou minunat, dar fără bucurie își pierde strălucirea. Viața înseamnă bucurie, și bucuria înseamnă viață. Dumnezeu ne-a creat ca pe niște vase ale bucuriei. Să-L aducem pe Isus în viața noastră de fiecare zi! În prezența Lui vom fi plini de bucurie, o bucurie care nu se va sfârși niciodată.

 

autor: Benoni Catană

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor