PERFECȚIUNE

Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic.
Iacov 1:4

Ascultă ediția audio aici.

Ori de câte ori încep o procedură stomatologică, vreau să o finalizez perfect. Mă străduiesc zilnic să fac perfect tot ceea ce fac, pentru că vreau să le ofer pacienților mei tot ce am mai bun. Totuși, în timp ce studiam Biblia, am observat că aceasta dă un alt sens al perfecțiunii. În Biblie, „perfect” nu poartă ideea de impecabilitate. Transmite ceva mult mai profund și mai bogat decât atât. Să ne uităm la trei versete din Scriptură. Cuvântul lui Dumnezeu ilustrează clar aceste idei.

,,Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic” (Iacov 1:4, subliniere adăugată).

„«Dacă vrei să fii desăvârșit», i-a zis Isus, «du-te de vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă»” (Matei 19:21, subliniere adăugată).

„În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste” (1 Ioan 4:18, subliniere adăugată).

Cuvântul grecesc pentru desăvârșit, perfect este teleios. Acest cuvânt înseamnă matur sau complet. Nu este același lucru cu sensul nostru de perfect sau perfecțiune, adică fără defecte. Dacă plasez complet sau matur în locul cuvântului perfect în textele de mai sus, ele capătă un nou sens pentru mine.

În Iacov 1:4, el spune că răbdarea are lucrarea sa completă, ca să fii matur și complet.

În Matei, Isus îi spune omului bogat că, pentru a fi complet, trebuie să-și vândă lucrurile și să-L urmeze. Suntem compleți doar în Isus.

Iar Ioan le spune credincioșilor că iubirea matură alungă frica și cine se teme nu a ajuns complet în dragoste.

Numai prin Dumnezeu putem să iubim, să iubim complet. Dumnezeu ne desăvârșește și ne completează în mod continuu. El ne modelează după chipul Fiului Său, astfel încât să devenim asemenea lui Hristos în toate lucrurile.

Sunt atât de recunoscătoare că El lucrează în mine, pentru că sunt atât de departe de a fi perfectă.

 

autor: Aurora Șerban

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor