CEL MAI BUN PRIETEN

El s-a sculat, a mâncat și a băut și, cu puterea pe care i-a dat-o mâncarea aceasta, a mers patruzeci de zile și patruzeci de nopți până la muntele lui Dumnezeu, Horeb.
1 Împărați 19:8

Ascultă ediția audio aici.

„Cel mai bun prieten al omului este mersul pe jos” (Hipocrate).

Am crescut la oraș, la bloc. Obișnuiam să privesc pe geam și îmi plăcea să văd oamenii în mișcare! Vedeam copiii care alergau prin parc sau oamenii care se grăbeau în lumea lor și îmi plăcea această lume în mișcare. Când am crescut, mi-am dat seama că Tatăl ceresc ne-a creat niște ființe care au nevoie de mișcare. Sănătatea deplină înseamnă mai mult decât absența bolii, înseamnă să avem maximum de bine pe care viața ni-l poate oferi. Și, în general, alegerile noastre determină rezultatele, unele din ele afectându-ne viața. Aristotel a zis: „Calitatea vieții e dată de activitățile ei.”

Cuvântul inspirat spune: „Dacă e bine coordonat, exercițiul fizic va pregăti mintea pentru efort intelectual. Exercițiul fizic este foarte important. Acesta întărește corpul și mintea” (Mărturii, vol. 2, p. 432). „Exercițiu fizic este important pentru digestie și pentru o stare sănătoasă a corpului și a minții. O scurtă plimbare pe jos după masă, cu capul sus și umerii trași înapoi este un mare câștig” (Dietă și hrană, p. 103).

Activitatea fizică înseamnă să punem în mișcare fiecare mușchi. Tatăl ceresc a creat fiecare mușchi cu un scop și ne-a creat astfel încât activitatea fizică să fie cheia pentru o viață deplină. Exercițiul fizic întărește organismul în lupta împotriva bolilor. Ajută organismul să facă față stresului, anxietății și depresiei; crește încrederea în sine și nivelul de mulțumire. Mișcarea duce la creșterea rezisten­ței aparatului cardiorespirator, scăzând riscul de boli cardiovasculare și osoase. Într-un singur cuvânt, îmbunătățește semnificativ calitatea vieții.

Uimitor, dar mișcarea are legătură directă și cu mintea, nu doar cu trupul. Toa­te organele noastre sunt corelate intrinsec, fiecare diferențiindu-se reciproc. Plămânul influențează inima, stomacul afectează intestinul, și starea fizică are putere asupra minții.

Fă-ți obiceiul de a merge pe jos zilnic cel puțin doi kilometri!

 

autor: Cristina Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video