ATÂT DE MIC, TOTUȘI ATÂT DE IMPORTANT

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: Ce este omul, ca să Te gândești la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?
Psalmii 8:3,4

Ascultă ediția audio aici.

Îmi place să privesc cerul pe timpul nopții, să văd stelele cum se întind pe bolta imensă și întunecată a firmamentului. Când eram mic, căutam pe cer o stea și îmi imaginam cum se văd celelalte astre de pe steaua respectivă. Trebuie să fie uimitor! Perspectiva e diferită, unele stele devin mai apropiate, altele dispar în văzduh, iar Terra devine un punct minuscul, de-abia vizibil.

Cercetătorii spun că în galaxia noastră există aproximativ 200 de miliarde de trilioane de stele, în timp ce populația pământului numără sub 8 miliarde de oameni, adică există câte 25 de miliarde de stele pentru fiecare om în parte.

Când observi aceste lucruri și realizezi imensitatea universului și frumusețea lui, te întrebi: „Ce este omul, ca să Te gândești la el?”

Întorcându-ne la momentul Creației, observ că, atunci când Dumnezeu a creat Soarele, Luna și stelele, natura cu elementele ei, Biblia ne spune că Dumnezeu a zis (Geneza 1:14), adică creează prin puterea Cuvântului. Când e momentul facerii omului, Dumnezeu Se apleacă jos, ia lutul în mâna Lui, începe să dea formă trunchiului, membrelor, apoi modelează fața primului om și face o operă de artă, care este după chipul și asemănarea Creatorului (Geneza 1:26).

Suntem microscopici și fragili într-un univers grandios. Dar adevărul este că suntem creați de mâna lui Dumnezeu cu o grijă uimitoare. Mai mult decât frumusețea cerului înstelat se află mâna Creatorului, care Își încununează lucrarea cu facerea omului. Iar pentru fiecare om, Dumnezeu are un scop mult mai amplu decât ne putem noi imagina: „Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre” (Isaia 55:9).

În seara aceasta, încearcă să privești stelele cerului. Apoi adu-ți aminte că Dumnezeul care le conduce pe toate te știe pe nume, te iubește și are un scop pentru tine.

 

autor: Samuel Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor