DE UNDE VINE FERICIREA TA?

Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele, și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele.
Psalmii 23:6

Ascultă ediția audio aici.

Fericirea este un lucru aparent complicat. Este o forță motrice în viața noastră. Cu toții vrem să fim fericiți. Cel mai important, Dumnezeu vrea ca noi să fim fericiți.

Adevărata fericire nu este ceva ce trebuie experimentat doar în viața viitoare, este ceva cu care Dumnezeu dorește să ne binecuvânteze chiar acum. Partea dificilă este că nu știm întotdeauna ce ne face cu adevărat fericiți. La fel ca Adam și Eva în Grădina Edenului, putem fi ușor influențați de ceea ce este plăcut ochilor (Geneza 3:6).

De prea multe ori schimbăm fericirea cu plăcerea (plăcerea de a călători, de a cumpăra, de a munci, de a mânca), doar pentru a descoperi că aceasta creează o boală fizică sau spirituală, uneori o dependență. Fericirea trebuie să fie mai mult decât să obținem ceea ce ne dorim.

Creierul lucrează într-un mod fantastic: preia informația, o prelucrează, o integrează, controlează activitatea sistemelor și a organelor. În interiorul lui există un sistem complicat de mediatori chimici – neurotransmițători – care transmit mesaje de la o celulă la alta. Unul dintre acești mesageri este serotonina – un hormon responsabil de starea de fericire, dar și de apetit, memorie etc.

Deși serotonina este asociată cu creierul, cea mai mare parte din ea este produsă la nivelul intestinului subțire. Biblia face legătura între Cuvântul lui Dumnezeu și mâncare. „Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea!” (Psalmii 119:103). Hrana spirituală a Cuvântului lui Dumnezeu este procesată prin „pântece”. Pe măsură ce ingerăm acest aliment, suntem hrăniți cu toată bunătatea cuvântului îmbogățit cu nutrienți.

Un suflet care este săturat de Cuvântul lui Dumnezeu este bucuros. „Nu vă mâhniți, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră” (Neemia 8:10).

Atunci când trăim bucurie la nivel sufletesc, în intestinele noastre, există o producție naturală de serotonină. Depresia, anxietatea, insomnia și multe altele vor fi eradicate atunci când bucuria Domnului este prezentă în viața noastră.

 

autor: Daria-Cristina Astăluș

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor