ALEGERI ÎNȚELEPTE

Un om înțelept este plin de putere, și cel priceput își oțelește vlaga.
Proverbele 24:5

Ascultă ediția audio aici.

Noi credem că alegerile înțelepte în ce privește sănătatea sunt o reflectare a credinței noastre.

Totodată, preocuparea de a dobândi cunoștințe despre o viață sănătoasă, alimentație sănătoasă, mișcare regulată și măsuri de medicină preventivă ne mărește puterea și ne dă premisele unei vieți lungi, pline de satisfacții.

Primul exemplu care îmi vine în minte când citesc acest verset este soțul meu. Acesta, în urma unei afecțiuni grave, a decis să adopte o dietă bazată pe plante, exercițiu fizic regulat, odihnă optimă și un management al stresului înțelept.

Am observat că înțelepciunea primită de la Dumnezeu și priceperea dobândită prin lectură au dus la aceste obiceiuri sănătoase în viața lui, iar sănătatea lui este mai bună ca niciodată.

Totodată, prietenii și familiile noastre s-au molipsit de aceste obiceiuri și principii sănătoase și fac schimbări în viața lor.

Ellen White, în cartea Divina vindecare (p. 133), ne spune că Dumnezeu „do­rește ca mintea și corpul să fie păstrate în cea mai bună stare de sănătate, fiecare putere și înzestrare să se afle sub controlul divin și atât de viguroase și de îngrijite cât le pot face deprinderile de strictă cumpătare”.

Așadar, pentru o sănătate deplină la orice vârstă, primirea înțelepciunii de Sus și dobândirea priceperii prin cunoștințe sunt principiile de bază și premisele de la care plecăm.

Dumnezeu ne dă posibilitatea, într-o lume atât de degradată cum e aceasta în care trăim, să facem alegeri înțelepte și pricepute în fiecare zi.

Alege astăzi să fii pe deplin sănătos! Gândește-te la acele obiceiuri mici și plăceri nevinovate care îți strică sănătatea – poate un aliment, poate lipsa de mișcare, poate munca în exces sau stresul la cote maxime – și cere de la Dumnezeu înțelepciune și pricepere ca să începi schimbarea în bine.

Fii proactiv, alege înțelept, dobândește pricepere, și cu siguranță vei fi sănătos pe deplin!

 

autor: Eliza Dura

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video