DUMNEZEUL MINUNILOR

Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!
Proverbele 23:26

Ascultă ediția audio aici.

Acest apel al lui Dumnezeu este adresat personal și ascunde o ofertă generoasă și binevenită pentru fiecare dintre noi. Atunci când Îi predăm inima, El poate face minunea schimbării depline a inimii vechi, cu trăsăturile ei păcătoase: egoism, lăcomie, răutate, invidie, oferind în schimb o inimă bună, nobilă, generoasă, sensibilă și iubitoare. Dumnezeu nu ne cere timpul, banii, talentele moștenite sau dobândite, ci ne cere să-I oferim de bunăvoie inima noastră, pentru a realiza un transplant necesar pentru a fi în deplină armonie cu El și a fi pe deplin fericiți.

Dorința de a avea un copil era tot mai puternică cu fiecare an care trecea și minunea nu se întâmpla. După șase ani de așteptare și multă rugăciune, Dumnezeu mi-a răspuns. Dar atât de diferit de așteptările mele.

În martie 2015, a apărut o problemă de sănătate care mi-a schimbat complet percepția asupra vieții. Dorințele și planurile mele și-au pierdut prioritatea, tot ce conta era să-mi recapăt sănătatea. După un an de suferință și mai multe intervenții chirurgicale, prognosticul medicilor era rezervat din cauza riscului mare de recidivă. Pregătită deja pentru o altă intervenție, medicul a constatat în urma unei ecografii că nu mai aveam nicio problemă și că operația nu mai era necesară. N-am să uit cum medicul a ridicat privirea în sus, spunând că numai Dumnezeu m-a vindecat. Cât de necesară a fost această lecție pentru mine!

Tot ce a contat când am trecut prin această încercare a fost să am asigurarea că Dumnezeu era acolo, cu mine, în inima mea, și că ochii mei găsesc plăcere în căile Sale. Și ce minunat a lucrat El! A făcut minunea vindecării mele și a continuat șirul minunilor, dăruindu-mi un băiețel.

Noi, oamenii, suntem diferiți, de aceea și căile și metodele prin care El intervine în experiența fiecăruia sunt diferite, dar destinația este una singură: binele și fericirea noastră.

Ești pregătit să renunți la planurile și dorințele tale și să accepți voia lui Dumnezeu?

Predă-ți astăzi inima lui Dumnezeu, și sigur vei găsi împlinire și plăcere în căile Lui!

 

autor: Mariana Broinea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video