MARELE VINDECĂTOR

Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea lui, dacă vei asculta de poruncile Lui și dacă vei păzi toate legile Lui… Eu sunt Domnul, care te vindecă.
Exodul 15:26

Ascultă ediția audio aici.

Boala este o alterare a stării de sănătate, fie că afectează unul sau mai multe organe – inimă, plămâni, rinichi, stomac –, fie că afectează capacitățile creierului: conștiința, rațiunea, starea emoțională sau memoria.

Căderea în păcat a omului a fost urmată de apariția bolilor celor mai diverse, tot mai complexe și mai invalidante, care au adus multă suferință și nefericire.

În pustiu, Dumnezeu i-a dat ocazia lui Israel să asiste la vindecarea apei amare de la Mara printr-un gest aparent nesemnificativ. „Domnul i-a arătat un lemn, pe care l-a aruncat în apă. Și apa s-a făcut dulce” (Exodul 15:25). Așa cum a vindecat apa, tot astfel Domnul aduce vindecare și în cazul nostru atunci când crede de cuviință. Numai că vindecarea este condiționată, „dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău…, dacă vei păzi toate legile Lui”.

Dumnezeu ne-a dat legi sanitare precise, care ne-au fost detaliate în cărțile Divina vindecare și Dietă și hrană ale autoarei Ellen White, legi care ne vor ajuta în menținerea stării de sănătate și în restabilirea ei. Una din cauzele principale ale bolilor este alimentația: „Ar trebui alese acele alimente care furnizează cel mai bine elementele necesare regenerării organismului. În această alegere, apetitul nu este criteriul cel mai sigur. Prin obiceiuri greșite de alimentație, apetitul a devenit stricat. El cere adesea hrană care vatămă sănătatea și provoacă slăbiciune în loc să aducă tărie. Nu ne putem conduce sigur după obiceiurile societății. Boala și suferința care se întâlnesc la orice pas sunt cauzate de greșelile populare în ce privește alimentația” (Divina vindecare, p. 280).

Doamne, ajută-ne să luăm seama la îndrumările Tale, pentru a ne bucura de sănătate fizică și mintală pe deplin!

 

autor: Petrică Tănase

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor